Μ. Χρυσοβελώνη: Να μην υποβαθμιστεί το ΙΚΑ Σκοπέλου

Στο δίκαιο αίτημα των ξενοδόχων της Σκοπέλου να μην υποβαθμιστεί το παράρτημα ΙΚΑ συμπαρίσταται και συνηγορεί η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμιστεί το ΙΚΑ Σκοπέλου. Το αντίθετο. Πρέπει να ενισχυθεί. Ένα νησί που «παλεύει» – όπως όλα στην Ελλάδα- και βασίζει την επιβίωσή του στους κατοίκους του και τον τουρισμό του, είναι δυνατόν να μην διαθέτει το αυτονόητο; Μία από τις βασικές κρατικές υπηρεσίες. Είναι δυνατόν να αποποιείται το Κράτος την εξυπηρέτηση 15.000 επαγγελματιών και να τους προσφέρει ταλαιπωρία και έξοδα για μετακινήσεις;» τονίζει. Και προσθέτει: «Όπως σωστά τονίζουν την επιστολή τους προς την διοίκηση του ΙΚΑ υπάρχει και το ανθρώπινο στοιχείο σε αυτή την ιστορία. Η διοίκηση του ΙΚΑ και το αρμόδιο Υπουργείο επιβάλλεται να εξετάσει την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος ώστε να μην τιμωρούνται 15.000 κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιών.
Συντάσσομαι με το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για άμεση αναθεώρηση της απόφαση και επαναφορά των αρμοδιοτήτων του παραρτήματος και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ικανοποίησή του, επισημαίνει η βουλευτής.

Αναφορά για το «Εξοικονομώ»
Αναφορά στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή επιστολή του δημάρχου Βόλου για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ». Ζητά από τον υπουργό να εξεταστεί άμεσα το θέμα και να υπογραφεί η σχετική πράξη υλοποίησης του προγράμματος που εκκρεμεί εδώ και μήνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.