Πουλούσε πλημμελώς συντηρημένες γυαλιστερές σε καταστήματα

Ένας ψαράς από το Σέσκλο που τις αποθήκευε σε αυτοσχέδιες δεξαμενές

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 60χρονος ψαράς από το Σέσκλο, που ψάρευε με τη βάρκα του οστρακοειδή, που μετέφερε με το Ι.Χ. του από το Ανατολικό Πήλιο στο σπίτι του για να συντηρήσει πλημμελώς σε 11 αυτοσχέδιες πλαστικές δεξαμενές με θαλασσινό νερό που διατηρεί στο σπίτι του. Ο 60χρονος βαρύνεται με σωρεία υγειονομικών και όχι μόνο παραβάσεων, ενώ ενημερώθηκε η Εισαγγελία, η Κτηνιατρική, η Διεύθυνση Εμπορίου, η Εφορία και το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από όργανα του Λιμεναρχείου Βόλου, στήθηκε επιχείρηση στο Χορευτό και στις 6 το απόγευμα εντοπίστηκε το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος και 60χρονος αλιέας που είχε γυρίσει από την απογευματινή ψαριά.

Ο αλιέας είχε τοποθετήσει τα αλιεύματα σε πλαστικές σακούλες για να τα μεταφέρει στο σπίτι του στο Σέσκλο, χωρίς να τηρεί τις προβλεπόμενες από το Νόμο υγειονομικές διατάξεις (στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του). Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Λιμενικοί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, 70 κ. γυαλιστερές, 20 κ. φούσκες και τέσσερα είδη στρειδιών που είναι απαγορευμένα για αλίευση.

Στη συνέχεια παρουσία δικαστικού λειτουργού και υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, όργανα του Λιμεναρχείου πραγματοποίησαν έλεγχο και στο σπίτι του αλιέα.

Εκεί διαπίστωσαν ότι ο 60χρονος είχε στήσει παράνομα και χωρίς άδειες, 11 αυτοσχέδιες δεξαμενές οξυγόνωσης θαλάσσιου νερού όπου θα τοποθετούσε τα αλιεύματά του, εντός των οποίων βρέθηκαν ακόμη 10 κ. γυαλιστερές. Ο αλιέας υποστήριξε ότι θα προωθούσε τα αλιεύματα προς πώληση και στα δεξαμενές τα συντηρούσε μέχρι να τα πουλήσει.

Επιπλέον στο αλιευτικό του σκάφος οστρακοαλιείας εντοπίστηκαν από λιμενικούς μετατροπές στις οποίες είχε προχωρήσει ο 60χρονος προκειμένου να αυξήσει την ιπποδύναμη του σκάφους του. Ο αλιέας προσήχθη στο Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του μετά την βεβαίωση των παραβάσεων που θα γίνει από το Λιμεναρχείο και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.