Φύτεψε στο εξοχικό του στη Σκόπελο 11 δενδρύλλια χασίς!

Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στα νησιά με τρεις συλλήψεις

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου και τον Αστυνομικό σταθμό Αλοννήσου πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο σε Σκόπελο και Αλόννησο, συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων που διήρκησαν από το πρωί έως το αργά το απόγευμα, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις Έλληνες, ηλικίας 48, 56 και 26 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου σε πέντε οικίες των συλληφθέντων και σε κατάστημα του ενός, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• έντεκα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,2 έως 1,9 μέτρα,
• ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 342,3 γραμμαρίων,
• δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
• το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ και
• ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο εξοχικό σπίτι του 48χρονου, στη Σκόπελο τα δενδρύλλια χασίς. Ο δράστης κατάγεται από την Αθήνα και η σύζυγός του έχει καταγωγή από τη Σκόπελο και είναι άεργος. Έχει δε απασχολήσει τις αρχές προ δεκαετίας στην Αθήνα και μάλιστα εξέτισε ποινή φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Όσον αφορά στον 56χρονο, συνελήφθη επίσης στη Σκόπελο για κατοχή 4,7 γραμμαρίων χασίς και ενός μεταλλικού τρίφτη και έχει επιχείρηση ενοικίασης μοτοποδηλάτων, ενώ ο τρίτος δράστης είναι άεργος και συνελήφθη στην Αλόννησο με ποσότητα 10,6 γραμμαρίων χασίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.