Ανέλαβε δράση σε όλα τα επίπεδα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκοπέλου Στ.Περίσσης

Ενημέρωση σχετικά με πλήθος ενεργειών και δράσεων που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα παρέχει με σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης. Όπως αναφέρει ο κ. Περίσσης ο οποίος αναλαμβάνει δράση και επίσημα, μαζί με την δημοτική αρχή από την 1η Σεπτεμβρίου, “δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ούτε χρόνος για χάσιμο παρά μόνο όρεξη, διάθεση και θέληση για δουλειά, από τη πρώτη στιγμή της εκλογής μας ξεκινήσαμε τις ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους φορείς του νησιού, ώστε να έχουμε πλήρη επίγνωση των ελλείψεων, παραλείψεων και δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθώς και την κατάσταση που θα παραλάβει η νέα δημοτική αρχή από την ημέρα της εγκατάστασής της ήτοι από την 1η Σεπτέμβρη 2019”

Στη συνέχεια ο κ. Περίσσης καταγράφει μία προς μία τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να τρέξει γρήγορα και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της η νέα δημοτική αρχή. Μεταξύ άλλων επαφών είχε και με τον απερχόμενο δήμαρχο του νησιού κ. Χρήστο Βασιλούδη, αλλά και με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη για ζητήματα που αφορούν στην χρηματοδότηση έργων και στην υποβοήθηση τους για την κατάρτιση διαγωνισμών κλπ. από την Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά οι ενέργειες του νέου Δημάρχου Σκοπέλου έχουν ως εξής:

1) Αμέσως μετά τι δημοτικές εκλογές, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, ευχαρίστησε από κοντά τους δημότες όλων των δημοτικών ενοτήτων. Απεύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πολίτες καθώς και στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους να συνεργαστούν εποικοδομητικά με την νέα δημοτική αρχή η οποία θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους και αρωγός στις προσπάθειες και τις δράσεις τους.

2) Ο Δήμαρχος με την δημοτική του ομάδα επισκέφθηκαν τον απερχόμενο Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Χρήστο Βασιλούδη και ενημερώθηκαν απ’ αυτόν σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

3) Ακολούθησε επίσκεψη στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης με σκοπό να ενημερωθούν από τον Γεν. Δ/ντή και τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΔΕΥΑΣ, για τα έργα που τυχόν είναι σε εξέλιξη, τι χρειάζεται για να ολοκληρωθούν, ποιες είναι εκκρεμότητες, ποιες είναι οι βασικές οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης απέναντι στον ΕΦΚΑ, στη ΔΕΗ και στους εργολάβους και προμηθευτές καθώς και για προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της κτιριακής υποδομής αλλά και της έλλειψης προσωπικού και τεχνικού εξοπλισμού.

4) Επόμενος σταθμός ήταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Από τους υπαλλήλους του τμήματος αυτού, ο Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα, έχοντας ως στόχο ένα νησί με βιώσιμη ανάπτυξη, πράσινο και πρωτοπόρο, ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ποια από αυτά είναι σε φάση ωρίμανσης καθώς και τις απαιτούμενες ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για να δημοπρατηθούν. Τόνισαν, ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με τις Δ/νσεις Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και του Δήμου Βόλου προκειμένου να συγκροτηθούν οι επιτροπές διαγωνισμού για την δημοπράτηση και για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος πραγματοποίησε ταξίδι στο Βόλο και έφερε σε πέρας όλη αυτή τη διαδικασία.

5) Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Παναγιώτου ο οποίος παρέδωσε στο Δήμαρχο μελέτη σκοπιμότητας για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών στα Σχολεία της Γλώσσας. Ο κ. Παναγιώτου, υποσχέθηκε να εξεύρει χορηγούς που θα συμβάλουν οικονομικά στο παραπάνω έργο καθώς και στην αντλία θερμότητας, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα Πράσινης Ενέργειας στις σχολικές μονάδες της Γλώσσας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

6) Στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω συναντήσεις.

— Με την κ. Δάφνη Χλιβερού, με την οποία έγινε συζήτηση για το πρόγραμμα ΟΧΕ αλλά και για τα έργα – δράσεις και προμήθειες που θα προτείνει ο Δήμος στον τομέα της καθαριότητας και προστασίας του πρασίνου.

— Με τους κ.κ. Heather Parson, Μανώλη Παλαιολόγο και Μάριο Γιαννουράκο, συζήτησε για τον καθαρισμό των μονοπατιών, για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να εκτελεστούν τα έργα του προγράμματος ΟΧΕ αλλά και την δυνατότητα του Δήμου να πάρει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση για τα μονοπάτια, το μήκος των οποίων είναι πάνω από 70 χλμ, πράγμα που σημαίνει την παγκόσμια προβολή του νησιού μας.

— Με την επιτροπή τουρισμού, με τα μέλη της οποίας συζητήθηκαν οι προτάσεις που υπάρχουν στο ΟΧΕ. Μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά να ενταθεί το ενδιαφέρον για να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος για τη στέγαση των γραφείων της.

— Με τον κ. Κων. Φλαμπούρη, Δ/ντή Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν επίσης ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θεόδωρος Τζούμας, ο απερχόμενος Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Συζήτησαν και ζήτησαν την παράταση της δημοτικής διαβούλευσης μέχρι 30-9-2019 στα πλαίσια της οποίας μπορούν να κατατεθούν κοινές προτάσεις. Μάλιστα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των Δημάρχων των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων με τους εκπροσώπους της εταιρείας που εκπονεί το πρόγραμμα ΟΧΕ, στη Σκόπελο.

7) Πραγματοποιήθηκαν ειδικές συσκέψεις του Δημάρχου και της δημοτικής του ομάδας, στο Βόλο, με την ΔΕΥΑΜ Βόλου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βόλου κ. Διαμαντίδη.

Στις συσκέψεις αυτές έγινε συζήτηση και υποβλήθηκε αίτημα συνεργασίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν τα υπό κατασκευήν έργα του Δήμου αλλά ζητήθηκε ακόμη η γνώμη τους για το πώς μπορούν να συνδράμουν στην στελέχωση της Τεχνικής μας Υπηρεσίας.

8) Στη συνέχεια των επαφών του νέου Δημάρχου με τη δημοτική του ομάδα, έγιναν οι παρακάτω συναντήσεις:

α) Με τους αλλοδαπούς πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στη Σκόπελο, με σκοπό τη γνωριμία, την ενημέρωση και την εποικοδομητική συνεργασία.

β) Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Σκοπέλου.

Συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος καθώς και αυτά με τις υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων. Διερευνήθηκαν δυνατότητες επίλυσης, ενώ υπήρξε δέσμευση από πλευράς του Α.Ο. για την παρουσίαση μελέτης ανακατασκευής του κατεστραμμένου από την πλημμύρα γηπέδου του Beach Volley.

9) Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου και των μελών της τουριστικής επιτροπής με τον Γεν. Δ/ντή κ. Γιώργο Μιχάλη του ομίλου της Spyrou Hotels και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Κούτουλα.

Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα όπως ο σχεδιασμός της προβολής του νησιού για τα επόμενα χρόνια και προτάθηκε για όλους τους επιχειρηματίες της Σκοπέλου να δηλωθεί το e-mail τους ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία, επαφή και ενημέρωσή τους από την επιτροπή τουρισμού για θέματα που τους αφορούν.

10)΄Εγινε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου με τους κ.κ. Μάριο Γιαννουράκο, περιβαλλοντολόγο, Heather Persons, Παναγιώτη Προβιά και Μανώλη Παλαιολόγο κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιαννουράκος παρουσίασε στους παρευρισκομένους τη μελέτη σήμανσης των δρόμων, μονοπατιών και αρχαιολογικών χώρων του Νησιού. Ομόφωνα κρίθηκε αναγκαία και η σήμανση των σημείων που βρίσκονται τα εξωκκλήσια, οι πηγές και οι αρχαιολογικοί χώροι. Επίσης κρίθηκε απαραίτητη και η σύνταξη μελέτης αποκατάστασης των μονοπατιών.

11)΄Εγιναν και γίνονται συνεχείς συσκέψεις για την εκπόνηση μελέτης δημιουργίας μονοπατιών και ποδηλατοδρόμων ή οποία θα κατατεθεί στο ΟΧΕ.

12) Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τη δημιουργία προγράμματος αξιοποίησης ανθρώπινων και πολιτιστικών πόρων (Πολιτιστικών Διαδρομών).

13) Το θέμα της αναδιάταξης του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα.

Έγιναν συναντήσεις με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, τον Λιμενάρχη και τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου όπου συζητήθηκαν θέματα οργάνωση και σχεδιασμού του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

14) Υπάρχει συνεργασία, σε ημερήσια βάση, με τις υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ, για την προώθηση διαφόρων ζητημάτων, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα εν όψει της εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής.

15) Υπήρξε επαφή και συνάντηση με τεχνικό σύμβουλο όπου συζητήθηκαν θέματα ομαλής λειτουργίας των Βιολογικών, του ΧΥΤΑ, ασφαλτοστρώσεις οδών, ανακατασκευή δημοτικών έργων. Επίσης ζητήθηκε από τον Τεχνικό Σύμβουλο να βοηθήσει στη σύνταξη προτάσεων για τα νέα έργα που μπορούν να ενταχθούν στο ΟΧΕ.

16) Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί και την περαιτέρω συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια.

17)΄Εχουν γίνει επανειλημμένες συσκέψεις για θέματα τουριστικής ανάπτυξης καθώς και επαφές με διάφορες εταιρείες για να κατατεθούν προσφορές για την τουριστική προβολή της Σκοπέλου.

18) Υπήρξε συνάντηση με τον μελετητή κ. Παναγόπουλο όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα λιμάνια ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και ΣΚΟΠΕΛΟΥ καθώς και το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΛΗΟΣ. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν και μας δόθηκαν πληροφορίες για τα master plan των λιμανιών του Λουτρακίου και της Σκοπέλου, την ολοκλήρωση των εργασιών (Β’ Φάση) του καταφυγίου Νέου Κλήματος καθώς και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου.

19)΄Εγιναν συναντήσεις με τα Δ.Σ. των Πολιτιστικών Συλλόγων Γλώσσας και Νέου Κλήματος. Έγινε ενημέρωση στο ζήτημα της τουριστικής προβολής, των συγκοινωνιών, συζητήθηκε το θέμα της ενημέρωσης των πολιτών για την ανακύκλωση και αποφασίστηκε να γίνουν ενέργειες για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στο ιδιόκτητο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Κλήματος.

20) Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου η Δ/ντρια κ. Ρηγίνα Σκλάβου ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά την κτιριακή υποδομή, την υποστελέχωσή του καθώς και τις ελλείψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

21) Στο Λουτράκι, έγινε συνάντηση του Δημάρχου και συμβούλων του, με τους Δημάρχους των άλλων δύο νησιών και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Σάκη Ζλατούδη. Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η συνεργασία και των τριών νησιών στο θέμα του τουρισμού, η συμμετοχή των δήμων στις εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού, η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, η ενδοσυγκοινωνία για να μην υπάρχει καθυστέρηση των επιβατών από το αεροδρόμιο της Σκιάθου καθώς και το μεγάλο θέμα των απορριμμάτων αλλά και της ανακύκλωσης.

22) Επισκέψεις στα κτίρια του δήμου εν όψει της χωροθέτησης (αναδιάταξης) των υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ, για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία.

23) Υπήρξε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σάκη Ζλατούδη με τον οποίο συζητήθηκε πρόταση που αφορά τη δημιουργία Νομικού Προσώπου προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος των Βορείων Σποράδων.

24) Συσκέψεις με ειδικούς για την διαχείριση των απορριμμάτων και των προϊόντων της ανακύκλωσης.

25) Συνεργασία για επίλυση προβλημάτων εν όψει της έναρξης της σχολικής περιόδου, που αφορούν όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού αλλά και το Παιδικό Σταθμό Σκοπέλου, όπου επιλύθηκε το σοβαρό πρόβλημα της πυροπροστασίας.

26) Με δική μας παρέμβαση, συντάχθηκαν δύο τεχνικές μελέτες:

α) Η αναθεώρηση και επικαιροποίηση κατασκευής της στέγης του Λυκείου Γλώσσας.

β) Η μελέτη επισκευής του ανοιχτού Δημοτικού Σταδίου.

27) Επισκέψεις στους οικισμούς Σκοπέλου, Νέου Κλήματος και Λουτρακίου, για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων κατασκευής παιδικών χαρών.

28) Έγινε συνάντηση με τον Ολυμπιονίκη κ. Νίκο Σκιαθίτη, με τον οποίον συζητήθηκαν διάφορα θέματα, κάποια εκ των οποίων είχαν προαναγγελθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας, όπως για παράδειγμα η επιθυμία μας να τον τιμήσουμε και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η βράβευση του.

Συζητήθηκε η δυνατότητα και οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αναπτυχθεί η κωπηλασία και συγκεκριμένα η παράκτια κωπηλασία, με ειδικά σκάφη για την άθληση των νέων, καθώς και η καθιέρωση ετησίων αγώνων παράκτιας κωπηλασίας. Εκφράσαμε την επιθυμία μας να αναλάβει το προπονητικό κομμάτι της παράκτιας κωπηλασίας για όσο διάστημα επιθυμεί.

Επίσης του ζητήσαμε να συμμετέχει στην επιτροπή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την οποία έχουμε συμφωνήσει να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στα σχολεία του νησιού μας.

29) Κάναμε επαφές με το ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) και συμφωνήσαμε τον Σεπτέμβριο ο Δήμος μας να κάνει αίτηση στο ΣΕΓΑΣ, ώστε οι αγώνες στίβου Πετράλια να ενταχθούν στο αγωνιστικό καλεντάρι του και το 2020 να διεξαχθούν υπό την αιγίδα του.

30) Έγινε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Σπύρο Πέγκα, υπεύθυνο τουριστικής προβολής και διεθνών σχέσεων, ο οποίος θα μας καταθέσει πρόταση για τη τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού μας.

31) Πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας εξαιτίας της ελλιπούς ακτοπλοϊκής γραμμής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες της Σκοπέλου από και προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου, η επανέναρξη της γραμμής Θεσσαλονίκη-Σποράδες και πολλά άλλα.

Επίσης ο Δήμαρχος κατέθεσε στον κ. Υπουργό φάκελο με τις υποθέσεις των master plan των λιμανιών Λουτρακίου και Σκοπέλου καθώς και φάκελο για την ολοκλήρωση της Β’ φάσης του καταφυγίου Νέου Κλήματος.

32) Πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο συνάντηση με τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφ. Θεσσαλίας κ. Κώστα Φλαμπούρη και τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χουβαρδά, για την επίλυση προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε διάφορα έργα.

33) Στη Σκιάθο έγινε συνάντηση του Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό. Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας αλλά και η ένταξη έργων στο πρόγραμμα ΟΧΕ.

34) Έγινε συνάντηση στο Λουτράκι με τον ειδικό Management κ. Στεφάνου, με τον οποίον συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν την Τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού μας και μας έστειλε γραπτώς τις προτάσεις του.

35) Τέλος, στη Σκόπελο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής κ. Κ. Αδαμάκη, για:

— για την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του λαογραφικού μουσείου Σκοπέλου.

— για την ανακαίνιση των κτιρίων Βακράτσα και Νιρβάνα.

— για την εγκατάσταση σε κτίρια του Δήμου, Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης και Ιστορικού Αρχείου.

Συζητήθηκε η λειτουργία εαρινών μαθημάτων Πανεπιστημιακού επιπέδου, στους παραδοσιακούς οικισμούς Σκοπέλου, Παλαιού Κλήματος και Γλώσσας.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα παράδοσης μαθημάτων Ιατρικής σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε χώρο του Ασκληπιείου Σκοπέλου.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Μετά από την παραπάνω ενημέρωση των κινήσεών μας, των δράσεων, των συναντήσεων και των επισκέψεων που πραγματοποιήσαμε από τη πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής μας μέχρι σήμερα, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ορκωμοσία της νέα Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σκοπέλου που θα γίνει το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 20.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου (αίθουσα πρώην ΞΕΝΙΑ).

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.