«Ανεξήγητες καθυστερήσεις ολοκλήρωσης διαδικασιών για τον Βιολογικό Καλών Νερών»

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Τουριστική Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας

«Υπεύθυνο καθιστά με έγγραφά της η Αντιπεριφερειάρχης κ.Κολυνδρίνη το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ.Μιτζικό για την ανεξήγητη καθυστέρηση και έλλειψη συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου, στο θέμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Καλών Νερών» όπως τονίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που υπογράφεται απ΄τους κ.κ. Δημ. Γεωργαδάκη και Κων. Βαρδάκη πρόεδρο και μέλος αντίστοιχα του Συλλόγου, «πρόκειται για έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 7 εκατομμυρίων Ευρώ που βρίσκεται 3 χρόνια προς δημοπράτηση και πλέον κινδυνεύει με απένταξη. («ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ Δ.Ε. ΜΗΛΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» (ΑΔΑ: 6Ζ7Ε7ΛΡ-Β3Ι).
Σύμφωνα με πληθώρα εγγράφων που εστάλησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς το Δήμο Νοτίου Πηλίου προκύπτει αδικαιολόγητη έως και εγκληματική αμέλεια από πλευράς του Δημάρχου κ.Μιτζικού, στα όρια της παράβασης καθήκοντος, καθώς η άρνησή του να συνεργαστεί για το θέμα της Δημοπράτησης του Βιολογικού Καθαρισμού Καλών Νερών έχει πλέον ως άμεσα πιθανό αποτέλεσμα την απώλεια/απένταξη του γιγαντιαίου έργου για τον τόπο μας.
Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι των Καλών Νερών εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση τους και καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς να συνδράμουν με κάθε τρόπο για να υποχρεωθεί ο Δήμαρχος κ.Μιτζικός να αφυπνισθεί και να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε το έργο να δημοπρατηθεί και ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν. Πρόκειται για έργο περιβαλλοντικό, προοδευτικό και αναπτυξιακό. Η ματαίωσή του θα αποτελέσει μελανό σημείο για ιστορία του τόπου.
Ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης, εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες αλλά και τους πολίτες του χωριού δεσμεύεται να κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις.
Υπάρχουν επιστολές της Περιφέρειας, του τελευταίου εξαμήνου, προς το Δήμο στις οποίες ο Δήμαρχος αρνείται να απαντήσει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.