Απεβίωσε ο αρχαιολόγος Παύλος Χρυσοστόμου- Είχε ασχοληθεί με τις αρχαίες Φερές

Πρώτος από δεξιά ο Παύλος Χρυσοστόμου με τους συναδέλφους αρχαιολόγους δίπλα του, το ζεύγος Ευαγγέλου και Όλγας Κακαβογιάννη και την Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου στο Γ΄ Διεθνές Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» του 1997.

Από τη ζωή «έφυγε» ο γνωστός αρχαιολόγος Παύλος Χρυσοστόμου, που γεννήθηκε στην Πενταλιά της Πάφου και είχε ασχοληθεί και με τις αρχαίες Φερές, έχοντας εκπονήσει το 1991 την διδακτορική διατριβή του με θέμα την Φεραία Θεά Εννοδία. Όπως κάνει γνωστό ο Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος, πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών- Βελεστίνου- Ρήγα, η  διατριβή του Παύλου Χρυσοστόμου εκδόθηκε το 1998 από το υπουργείο Πολιτισμού σε μια καλαίσθητη έκδοση 271 σελίδων και 36 Πίνακες με εικόνες σχετικών αρχαιοτήτων. Παρουσίαση της έκδοσης αυτής έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Βελεστίνου. Επί πλέον ο Χρυσοστόμου συμμετείχε με ανακοίνωση στο Β΄ και Γ΄ Διεθνές Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» του 1992 και 1997 αντίστοιχα.

Το εξώφυλλο της διδακτορικής διατριβής του αρχαιολόγου Παύλου Χρυσοστόμου για την Φεραία Θεά Εννοδία.

Μετά τις αρχαίες Φερές ο Παύλος Χρυσοστόμου ασχολήθηκε με τις αρχαιότητες της Πέλλας δημοσιεύοντας πολλά άρθρα και βιβλία, «για το Ανάκτορο των Μακεδόνων Βασιλέων, τους Μακεδονικούς Τάφους της Πέλλας, το σημαντικό αρχαίο οικισμό του Αρχοντικού και το Δυτικό Νεκροταφείο του, την Αγροσυκιά, το ιερό του Διονύσου στην Μενηίδα κ.α. Το 2019 το βιβλίο του «Οι Μακεδονικοί Τάφοι του Αρχοντικού και της Πέλλας ΙΙ» βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.