Χωρίς τομέα πληροφορικής μένει το ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Οι μαθητές καλούνται να αλλάξουν ειδικότητα ή να πάνε σε ΕΠΑΛ του Βόλου

Τρία είναι τα ολιγομελή τμήματα των εννέα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, που φαίνεται ότι θα καταργηθούν φέτος, ενώ εγκρίθηκε η λειτουργία 34 τμημάτων. Το μεγαλύτερης σημασίας τμήμα που δεν εγκρίθηκε, είναι ο τομέας Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου και αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι σε ολόκληρη την περιφέρεια δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα, οι μαθητές έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν άλλη ειδικότητα του σχολείου ή να πάνε σε ΕΠΑΛ του Βόλου.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, στα εννέα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, αρχικά δηλώθηκαν 37 ολιγομελή τμήματα από τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων, ενώ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγήθηκε τη λειτουργία και των 37 τμημάτων.
Από τα 37 τμήματα, η λειτουργία των 31, εγκρίθηκε από τη διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ για τα υπόλοιπα έξι, έγινε επανυποβολή του αιτήματος λειτουργίας τους, για έγκριση από τον υπουργό Παιδείας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο υπουργός ενέκρινε τη λειτουργία των τριών τμημάτων, στα οποία υπήρξαν εγγραφές και δεν είναι πλέον ολιγομελή, αλλά δεν ενέκρινε τα άλλα τρία τμήματα.
Από τα τμήματα που δεν εγκρίθηκαν, τον μεγαλύτερο αντίκτυπο έχει ο τομέας πληροφορικής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου και ήδη υπάρχει υπόμνημα του διευθυντή του σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων προς το υπουργείο Παιδείας, απ’ όπου και αναμένεται η οριστική απάντηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.