Δεν φαίνεται διασπορά του κορωνοϊού στην Κερασιά

Δήμος Ρήγα Φεραίου: 45 κάτοικοι χωριών θέλουν να εμβολιαστούν απ΄την Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα

Κινητή μονάδα εμβολιασμού θα καταφθάσει το επόμενο χρονικό διάστημα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, μια πρωτοβουλία της 5ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να εμβολιάσει κατοίκους χωριών της περιοχής. Προ ημερών ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είχε ανακοινώσει εμβολιαστική εκστρατεία με την κινητή μονάδα σε χωριά του δήμου, που έχουν μικρή εμβολιαστική κάλυψη και δύσκολη πρόσβαση σε μονάδες υγείας από τους κατοίκους.

Σύμφωνα με την συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ.  Αντωνία Χασιώτη εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δήλωσαν συμμετοχή για τον εμβολιασμό τους 45 κάτοικοι των χωριών Κανάλια, Κεραμίδι, Κοκκίνα, Ελευθεροχώρι και Περίβλεπτο. Ο εμβολιασμός θα είναι με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer δύο δόσεων . Όπως η ίδια επεσήμανε στο magnesianews.gr “πιστεύουμε πως το ενδιαφέρον για εμβολιασμό θα αναζωπυρωθεί, μετά και τα πρόσφατα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γάμο στα Κανάλια και στην Κερασιά”. Η κ. Χασιώτη ήδη έχει ενημερώσει εγγράφως την 5η ΥΠΕ για τη συμμετοχή των κατοίκων των εν λόγω χωριών στον εμβολιασμό και αναμένεται η ενημέρωση για το πότε θα έρθει η κινητή μονάδα στην περιοχή, προκειμένου να εμβολιάσει όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Δεν φαίνεται διασπορά του κορωνοϊού στην Κερασιά

Στο μεταξύ, στην εορτή των Αγίων Αποστόλων την περασμένη Τετάρτη στην Κερασιά, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία κι έπειτα από αυτή, την Πέμπτη έγινε μια κηδεία. Λίγες ημέρες μετά έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα σε ανθρώπους που συμμετείχαν στα παραπάνω μυστήρια, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το γεγονός να έφεραν νωρίτερα και από άλλη δραστηριότητα, τον ιό.                                                        Η κ. Χασιώτη επεσήμανε πως  έγιναν 35 rapid test και βγήκε μόνο ένα θετικό, με την ίδια να σημειώνει πως η τυχόν διασπορά του ιού φέρεται να έχει ελεγχθεί, καθώς εάν αυτή συμβαίνει, εντοπίζεται ενδοοικογενειακά με τα μέλη των οικογενειών να βρίσκονται περιορισμένοι κατ’ οίκων.

 

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.