Εσερίδης σε Χατζηκυριάκο: «Δείξτε λίγο σεβασμό»

Στο κόκκινο φαίνεται πως είναι η κόντρα νυν και πρώην Δημάρχου Αλμυρού με φόντο  την παράταση της σύμβασης εργασίας 26 ατόμων, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, άτομα τα οποία προσλήφθηκαν μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Αμφικτυονίες». Ο κ. Χατζηκυριάκος κατήγγειλε την δημοτική αρχή Εσερίδη θέτοντας σειρά ερωτημάτων σχετικά με την αναγκαιότητα της παράτασης αυτής, αλλά και το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων των εργαζομένων. Ο κ. Εσερίδης δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση Χατζηκυριάκου και εξέδωσε κι εκείνος ζητώντας από τον πρώην Δήμαρχο να δείξει λίγο σεβασμό,

Ο Δήμαρχος Αλμυρού τόνισε ότι συνταξιοδοτήθηκαν 18 διοικητικοί υπάλληλοι και ήταν αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού, ενώ αριθμεί μία σειρά έργων που έχει ξεκινήσει ή έχει υλοποιήσει η δημοτική αρχή μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έργα που σύμφωνα με τον κ. Εσερίδη η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε παρατήσει.

Η ανακοίνωση Εσερίδη

“Φυσικά και θα σας απαντήσουμε, κύριε Χατζηκυριάκο. Και μάλιστα άμεσα. Όχι όπως εσείς, που δεν μας απαντήσατε ποτέ για το ποια έργα έγιναν με τα χρήματα για τον ΙΑΝΟ και για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας καθώς και για τον αγωγό της Καρυάς που επί 4 χρόνια μας λέγατε ότι έχετε αγοράσει τα υλικά για να ξεκινήσετε το έργο και ποτέ δεν τα αγοράσατε.

Επί της ουσίας κύριε Χατζηκυριάκο, είμαστε από τους λίγους Δήμους που τολμήσαμε και προσλάβαμε 26 άτομα μέσα από την Προγραμματική Σύμβαση και 34 άτομα μέσα από το πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. που πλησιάζουν στη σύνταξη. Ακριβώς για τον λόγο αυτό  δεχθήκαμε συγχαρητήρια από τη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ.

Συνταξιοδοτήθηκαν 18 διοικητικοί υπάλληλοι. Έπρεπε να προσλάβουμε προσωπικό για να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει, προσωπικό που δεν ανεβάζει τον προϋπολογισμό σε σχέση με τον παλιό προϋπολογισμό.

Και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή μας. Υπάρχει ενδιαφέρον και όρεξη για δουλειά από όλους. ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ και θα τους ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ μέχρι το τέλος της θητείας μου, επειδή είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή τους και τη θέλησή τους για εργασία.

Είμαστε μια δημοτική αρχή λίγων μηνών που όμως έχει αλλάξει την εικόνα του δήμου μας. Ξεκινήσαμε έργα που εσείς είχατε παρατήσει.

Επαναφέραμε το  έργο των Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Αμαλιάπολη, 1.200.000 ευρώ και το υποβάλαμε εκ νέου, χθες, στην Περιφέρεια.

Προχωράμε το Καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα, 372.000 ευρώ, για το οποίο εσείς δεν εκδώσατε ούτε την άδεια λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Ξεκινήσαμε το δρόμο Νήες – Λεύκη Πτελεού, 2 εκατομμυρίων.

Υλοποιούμε μελέτη Πολιτιστικού Κέντρου 1.800 τ.μ. με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων.

Δημοπρατήσαμε το Ανοιχτό Θέατρο Αλμυρού, 500.000 ευρώ

Δημοπρατήσαμε το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, 1.800.000 ευρώ.

Κατασκευάσαμε την Πλατεία Μετσόβου και τώρα κατασκευάζουμε τον κυκλικό κόμβο στο 2ο Δημοτικό, με τους εργάτες του Δήμου.

Δημοπρατήσαμε τον δρόμο στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου, 400.000 ευρώ.

Ολοκληρώσαμε τη νέα μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Αλμυρού, ύψους 1.700.000 ευρώ και υποβάλαμε νέα πρόταση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Προχωράμε στη λύση της σύμβασης για την αποχέτευση Αμαλιάπολης, ώστε να εξευρεθεί νέα χρηματοδότηση.

Εξασφαλίσαμε πίστωση 340.000 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατασκευή παιδικής χαράς στο Κουρί.

Μαζέψαμε 700 φορτηγά απορρίμματα από τις παραλίες που θα έπρεπε εσείς να είχατε μαζέψει, προσπαθούμε να νοικοκυρέψουμε τις οφειλές των 9 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Δήμο τις οποίες εσείς ο ίδιος παροτρύνατε να μην τις εξοφλήσουν, ενώ στη συνέχεια εσείς ο ίδιος ήσασταν που εγγράψατε υποθήκη σε σπίτια 7 πολιτών. Στη θητεία τη δική σας βρέθηκαν 5 άτομα να οφείλουν στο Δήμο 800.000 ευρώ.

Μιλάτε για εποχές «ταξίματος» εσείς, ο πρωταθλητής του ταξίματος, που προεκλογικά αντί να προσλάβετε κανονικά προσωπικό για την καθαριότητα, κάνατε προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις, μόνο και μόνο για να κρατάτε όμηρους δεκάδες εργαζομένους;

Όλα τα στραβά τα είδατε εσείς μέσα στο χρονικό διάστημα των 3 ουσιαστικά μηνών που διοικούμε;

Επιτέλους, δείξτε λίγο σεβασμό!

Η Προγραμματική Σύμβαση δεν είναι παράνομη κύριε Χατζηκυριάκο. Είναι εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όσο για τις απειλές σας για τον Επίτροπο, ποτέ δεν τον φοβηθήκαμε και ούτε θα τον φοβηθούμε. Άλλοι θα πρέπει να τον φοβούνται.

Εσφαλμένα σας ενημέρωσαν οι γράφοντες ότι αφορά παράταση συμβάσεων και αύξησης ποσού. Εμείς, αντίθετα, κάναμε μείωση στελεχών, μείωση ποσού και μεταφορά χρονοδιαγράμματος λόγω καθυστέρησης στην έναρξη των εργασιών.

Οφείλατε να διαβάσετε και να σκεφτείτε με προσοχή πριν σας κυριεύσει η εκδικητικότητα της στείρας αντιπολίτευσης και της άρνησης σε οποιοδήποτε θετικό βήμα κάνει η νέα δημοτική αρχή.

Αλήθεια, πόση εμπιστοσύνη μπορείτε να έχετε στους γράφοντες όταν σας συμβουλεύουν λάθος; Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να τους αποσύρετε γιατί σας εκθέτουν. Μάλλον καλύτερα, θα έπρεπε ήδη να τους είχατε αποσύρει.

Σας καλούμε να προσέλθετε για να μιλήσουμε για τα προβλήματα της κοινωνίας, τους στόχους της δημοτικής αρχής και να συνεργαστούμε για τις λύσεις προς όφελος των πολιτών”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.