«Όχι» στη μονάδα FSRU (LNG) στον Παγασητικό και από το δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών με τo Δήμαρχο και Πρόεδρο της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου

Συνάντηση με το δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου και πρόεδρο της εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου Π. Κουτσάφτη, είχε η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών- ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS-ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ.
Η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής επιτροπής ενημέρωσε τον κο Κουτσάφτη, ότι από τις συνεχείς επαφές της πρωτοβουλίας Πολιτών με επιστημονικούς φορείς, παραγωγικούς φορείς, βουλευτές και δημάρχους περιφερειακή αρχή, δημάρχους, βουλευτές, συλλόγους και συλλογικότητες κατοίκων, έχει αναδειχθεί ότι η τοπική κοινωνία είναι σύσσωμη ενάντια στην κατασκευή της μονάδας FSRU (LNG) μέσα στον Παγασητικό κόλπο.
Ο κος Κουτσάφτης δήλωσε ότι είναι πλήρως ενήμερος και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν την εν λόγω εγκατάσταση καθώς και ότι παρακολουθεί την προσπάθεια και τις κινήσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών, να αναδείξει ότι η τοπική κοινωνία δεν είναι σύμφωνη με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση.
Τόνισε δε ότι τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου, είναι κατά της κατασκευής της μονάδας αυτής, γιατί είναι μια επένδυση που έρχεται σε αντίθεση και ανατρέπει τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της περιοχής μας.
Δεν είναι λογικό από τη μια να επιδιώκουμε να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε την περιοχή μας ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και από την άλλη να δεχθούμε να γίνει μια εγκατάσταση που η ύπαρξή της και μόνο αποτελεί αισθητική υποβάθμιση, και η λειτουργία της θα επιβαρύνει αρνητικά το οικοσύστημα του κλειστού κόλπου του Παγασητικού
Ιδιαίτερα δε εστίασε στο γεγονός ότι μια τέτοια εγκατάσταση, δεν μπορεί να χωροθετείται κοντά σε κατοικημένες περιοχές λόγω επικινδυνότητας από ενδεχόμενο ατύχημα.
Είμαστε υπέρ των επενδύσεων που συνάδουν με την επιδιωκόμενη στοχευμένη αναπτυξιακή στρατηγική και στηρίζουν την αναπτυξιακή διαδικασία και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό για το νομό Μαγνησίας, όμως αυτή η επένδυση δεν θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου.
Συμπλήρωσε δε ότι ο ίδιος είναι υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης με την αξιοποίηση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον.
Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής ευχαρίστησαν τον κο Κουτσάφτη, δηλώνοντας ότι η τοποθέτησή του με τη διπλή ιδιότητα ως Δημάρχου και ως προέδρου της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου, κατά της εγκατάστασης της μονάδας FSRU (LNG) έχει ιδιαίτερη αξία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.