Παρατείνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό

Φωτό αρχείου

Παρατείνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό, στο ύψος του Αλμυρού, λόγω των εργασιών ενίσχυσης της γέφυρας και στις δύο κατευθύνσεις της οδού, που συνεχίζονται.
Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, αποφασίζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. μεταξύ των Χ.Θ. 290+200 και Χ.Θ. 297+450 και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. για εργασίες ενίσχυσης της υφιστάμενης Γέφυρας 46BR στη Χ.Θ. 294+235, για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 31-03-2021 έως Τετάρτη 30-06-2021.

Οι προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας που ζητούνται θα είναι μόνιμου χαρακτήρα (εφαρμογή καθ’ όλο το 24/ωρο), αφορούν στον τοπικό ολικό αποκλεισμό του κλάδου που εξυπηρετεί την κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα του Α.Θ.Ε. και την εξυπηρέτηση και των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας σε μια λωρίδα από τον κλάδο της κατεύθυνσης προς Θεσσαλονίκη, θα εφαρμοστούν σύμφωνα με την σχετική μελέτη, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. Φ4/8088/29.10.2019 Απόφαση της ΕΥΔΕ Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η εκτροπή κυκλοφορίας που ζητείται θα εφαρμόζεται σύμφωνα με το σχέδιο FRPT/0502/B099/CNF/04600100 ως ακολούθως:
Α) Η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Αθήνα, μέσω του ανοίγματος Έκτακτης Ανάγκης το οποίο βρίσκεται μεταξύ των Χ.Θ. 294+760 και 294+625, θα εκτρέπεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας σε τμήμα της διατομής του δεξιού (ανατολικού) κλάδου.
Β) Μεταξύ των Χ.Θ. 294+625 και Χ.Θ. 292+995 η διεξαγόμενη κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από τον δεξιό (ανατολικό ) κλάδο του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα λειτουργεί προσωρινά ως διπλής κατεύθυνσης. Η κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετείται από το ανατολικό τμήμα της διατομής του δεξιού (ανατολικού) κλάδου του αυτοκινητόδρομου και η κατεύθυνση προς Αθήνα από το δυτικό τμήμα αυτού. Οι δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας θα διαχωρίζονται μεταξύ τους με κατάλληλη διάταξη φορητών στηθαίων ασφαλείας τύπου NJ.
Γ) Η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Αθήνα, μέσω του Ανοίγματος Έκτακτης Ανάγκης το οποίο βρίσκεται μεταξύ των Χ.Θ. 292+995 και Χ.Θ. 292+860, θα επανεισέρχεται στον αριστερό (δυτικό ) κλάδο του αυτοκινητόδρομου.

Στη Σκιάθο
Επίσης, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, από τις 6 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, στην περιφερειακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών, στο ύψος της περιοχής «Ακρόπολη» και της διασταύρωσης της οδού με το πρώην Κ.Υ. Σκιάθου – Νεκροταφείο στην περιοχή Αγ. Φανουρίου Σκιάθου, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.