Πως θα λειτουργήσει φέτος το λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού

Υπογράφηκε η διακήρυξη για εκμίσθωση χώρου Ο δήμαρχος Αλμυρού υπέγραψε τη διακήρυξη για εκμίσθωση χώρου

Ο δήμαρχος Αλμυρού υπέγραψε τη διακήρυξη για εκμίσθωση χώρου εντός του χώρου της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Αλμυρού, για εγκατάσταση λούνα παρκ.

Στη διακήρυξη υπάρχουν αυστηρότεροι όροι και προϋποθέσεις, μετά την τραγωδία του σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2019, όταν κατά την τελευταία μέρα της εμποροπανήγυρης, έχασε τη ζωή της μια 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου, όταν εκσφενδονίστηκε από το λεγόμενο «χαλί».

Μεταξύ των δικαιολογητικών που ζητά ο Δήμος είναι αριθμός και είδος μηχανημάτων που θα εγκαταστήσει στο χώρο, υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου, στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν θα εγκαταστήσει τυχερά παίγνια, τρεις τουλάχιστον, βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης, του έργου λειτουργίας του Λούνα Παρκ, σε εμποροπανήγυρη, λεπτομερές σχέδιο κάτοψης σε τέσσερα αντίγραφα, του συνολικού χώρου αναψυχής, με αποτύπωση, όλων των διατάξεων ψυχαγωγίας, της ακριβούς θέσης κάθε διάταξης, των ζωνών ασφαλείας, των απαραίτητων προσωρινών περιφράξεων και των κιγκλιδωμάτων που απαιτούνται, των κύριων διαδρομών για τη διέλευση μέσα από τις εγκαταστάσεις και την έξοδο από αυτές, των αποστάσεων μεταξύ των διατάξεων ψυχαγωγίας και των αποστάσεων αυτών από τους υπόλοιπους χώρους που βρίσκονται σε άμεση γειτονία με αυτές, καθώς και της ηλεκτρικής συνδεσμολογίας των διατάξεων με τον κεντρικό πίνακα και τους υποπίνακες. Προς απόδειξη των ανωτέρω, για κάθε μηχάνημα θα πρέπει να προσκομιστούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες Εκθέσεις Ελέγχου και Πιστοποιητικά καλής και ασφαλούς λειτουργίας.

Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι οι Τεχνικοί Έλεγχοι πρέπει να έχουν εκτελεστεί από αναγνωρισμένο φορέα ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, πρέπει να κατατεθεί διάγραμμα κάλυψης του χώρου εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν.3463/2006, σε τέσσερα αντίγραφα, ασφαλιστήριο που θα καλύπτει αποζημίωση ατυχήματος, έναντι τρίτων, για κάθε ένα εκ των μηχανημάτων (παιγνίων) που θα εγκατασταθούν στο χώρο και στο οποίο θα αναγράφονται υποχρεωτικά, τα στοιχεία του μηχανήματος (παίγνιου), που έχει ασφαλισθεί και υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντος, ότι κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, Πάσχα και μια εβδομάδα κατά τον μήνα Αύγουστο θα προσφέρει δωρεάν δύο τουλάχιστον μηχανήματά του, για την υποστήριξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού.

Η μίσθωση αρχίζει την 23η και λήγει την 30η Αυγούστου 2024. Η εγκατάσταση του Λούνα Παρκ, μπορεί να ξεκινήσει από την 15η Αυγούστου και να απομακρυνθεί και πέντε ημέρες μετά. Κατά τα λοιπά ισχύει η διακήρυξη, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμυρού, almyros-city.gr, και τηλ. επικοινωνίας 2422350244.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.