«Η ευτυχία μας ανήκει και μπορούμε να την κερδίζουμε καθημερινά…»

Να αναζητήσουμε το αληθινό νόημα της ζωής, την ανανέωσή μας, την αυτογνωσία μας, ζητά η Κατερίνα Τσεμπερλίδου

«Η ευτυχία ανήκει σε όλους και μπορούμε να την κερδίζουμε καθημερινά, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή μας. Είναι μια απόφαση. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, να έχουμε αυτοεκτίμηση, να βρίσκουμε αφορμές για μικρές χαρές, να κατευθύνουμε τον νου μας σε θετικές σκέψεις και στην επιτυχία, να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας, να ζούμε τη ζωή μας στο… «φουλ» και γιατί όχι… «να κάνουμε συνήθεια την ευτυχία»!

Συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ 

Με αυτές τις ξεκάθαρες προτεραιότητες και «πιστεύω», η γνωστή και αγαπημένη Κατερίνα Τσεμπερλίδου , συγγραφέας, happiness blogger και  inspirational speaker , μας δίνει τον «οδηγό», πάνω στον οποίο μπορούμε να «πατήσουμε» και να βρούμε την ευτυχία, όπως άλλωστε, μας έδειξε με νόημα σε αρκετά απ΄τα προηγούμενα βιβλία της.

Πώς όμως πέρα από αυτά, μπορούμε να αποβάλουμε το άγχος και πιο συγκεκριμένα, το άγχος που μας καταβάλει όταν έρχεται το απόγευμα της Κυριακής, πριν ξεκινήσει ουσιαστικά και πάλι μια… κοπιαστική εβδομάδα;

Κάτι σπουδαίο που ήρθε στη ζωή μας

Ένας θησαυρός δραστηριοτήτων, όπως και το… ό,τι μας επιτρέπει να αναζητήσουμε το αληθινό νόημα της ζωής, την ανανέωσή μας, την αυτογνωσία μας, να καθαρίσει το μυαλό μας, πως εμείς οι ίδιοι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να ξαναδούμε τη σχέση μας με τους άλλους και πράγματα τα οποία θα οδηγήσουν σε λύσεις στα προβλήματά μας και να βρούμε νέες ιδέες, κρύβεται μέσα στο τελευταίο της βιβλίο «Μια Κυριακή την έχουμε»…

Διαβάζοντάς το, μπορεί κάποιος να ξενακτιμήσει την Κυριακή, να την πιάσει στα χέρια του και να μην την ξεχνάει, καθώς είναι κάτι σπουδαίο που ήρθε στη ζωή μας για να μας ανανεώσει, να μας ξεκουράσει και να μας ανεβάσει λίγο.

«Μότο» του εξωφύλλου άλλωστε, είναι «αφού η ζωή σας δίνει Δευτέρες, δώστε του να… καταλάβει τις Κυριακές», ενώ στο οπισθόφυλλο γράφει ότι το «βιβλίο είναι η παρηγοριά για το απόγευμα της Κυριακής».

Να δημιουργήσουμε αναμνήσεις

Όπως μας είπε, είναι η μέρα που οι υποχρεώσεις δεν έχουν το πάνω χέρι, όπως τις καθημερινές και μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα σκεφτόμαστε στην εβδομάδα και μας επιτρέπει να αναζητήσουμε το αληθινό νόημα της ζωής, την ανανέωσή μας, την αυτογνωσία μας, να καθαρίσει το μυαλό μας, πως εμείς οι ίδιοι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να ξαναδούμε τη σχέση μας με τους άλλους και πράγματα τα οποία θα οδηγήσουν σε λύσεις στα προβλήματά μας και να βρούμε νέες ιδέες.

Η συγγραφές τόνισε, ότι επειδή γεννήθηκε Κυριακή και λατρεύει τις Κυριακές, ήθελε να γράψει ένα βιβλίο για τις συγκεκριμένες μέρες, γιατί τις ξεχωρίζει από το Σάββατο.

«Να έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας»

«Η Κυριακή είναι μια μέρα για μας, που μπορούμε να τη σχεδιάσουμε και να την κάνουμε όπως θέλουμε. Επειδή συνήθως τις καθημερινές παίρνουν οι υποχρεώσεις το πάνω χέρι, η Κυριακή είναι μια μέρα που μπορούμε να την πάρουμε εμείς στα δικά μας χέρια, να έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας και να κάνουμε όσα επιθυμούμε», ανέφερε.

Η κ. Τσεμπερλίδου ανέφερε ότι προσπαθεί, να κάνει τον κόσμο να σκεφτεί ότι δεν χρειάζεται να πέφτουμε σε μια ρουτίνα και την Κυριακή, αφού είναι μικρή γιορτή και πρέπει να είναι μια μέρα αξέχαστη για τον κόσμο και να δημιουργεί αναμνήσεις που να έχει να θυμάται μετά και να νοσταλγεί όταν σκέφτεται … τι ωραία που πέρασε.

Πράγματα που μας ανανεώνουν

Στο βιβλίο αναφέρεται ένας θησαυρός δραστηριοτήτων, όπως και το ότι μας επιτρέπει να αναζητήσουμε το αληθινό νόημα της ζωής, την ανανέωσή μας, την αυτογνωσία μας, να καθαρίσει το μυαλό μας, πως εμείς οι ίδιοι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να ξαναδούμε τη σχέση μας με τους άλλους και πράγματα τα οποία θα οδηγήσουν σε λύσεις στα προβλήματά μας και να βρούμε νέες ιδέες.

Η συγγραφέας ανέφερε ότι ζητούμενο είναι να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει την Κυριακή, ό,τι τον ευχαριστεί, να εκμεταλλευτεί τη θετική αύρα της Κυριακής και να μην αφεθεί στη ρουτίνα … του «ό,τι βγει και ό,τι κάτσει». Μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα που μας ανανεώνουν, γι’ αυτό χρειαζόμαστε την Κυριακή και καλό να είναι να εκμεταλλευτούμε τη μέρα αυτή που είναι αργία, για να κάνουμε πράγματα τα οποία θα ευεργετήσουν τον εαυτό μας.

Το … «σύνδρομο της Κυριακής»

Η κ. Τσεμπερλίδου τόνισε ότι και η ίδια έχει δουλέψει Κυριακή, αν αγαπάει τη δουλειά του κάποιος και πιστεύει ότι είναι καλό να δουλέψει την Κυριακή και αυτό είναι μια ανανέωση, ωστόσο από το απόγευμα της Κυριακής και μετά, πάρα πολλοί άνθρωποι παθαίνουν το «σύνδρομο της Κυριακής», που είναι η ανησυχία, το άγχος και η θλίψη ότι κάτι όμορφο τελειώνει και μπορεί να συνδέεται με επιθυμίες που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Ακόμη είπε ότι το Σαββατοκύριακο μας θυμίζει λίγο τη ζωή που φεύγει τόσο γρήγορα και έχει το βαθύτερο νόημα, ότι πέρασε κάτι που τελειώνει όμορφα, το βιώνουμε σαν μικρό πένθος και είναι κρίμα να νιώθουμε θλίψη, τόνισε, ενώ πρότεινα να κάνουμε πράγματα το απόγευμα της Κυριακή, που θα μας αφήσουν μια γεύση θετική, για να μην τελειώσουμε την Κυριακή μας με θλίψη.

Οι συμβουλές της !

Όπως λέει η ίδια και στο πόνημά της, «καμιά μέρα δε συγκρίνεται με την Κυριακή της καρδιάς μας. Η Κυριακή είναι μια μέρα-δώρο, που μας χαρίστηκε για να βιώνουμε αγάπη, αναζωογόνηση, έμπνευση, πνευματικότητα, οργάνωση και πολύ ριλάξ. Μια μέρα-προνόμιο, μια μέρα-σύμβολο, με θετικές δονήσεις, που αξίζει ο καθένας μας.
Υπάρχουν μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι την Κυριακή. Πώς να κάνουμε διάλειμμα από τη ρουτίνα, να αναζητήσουμε ξεκούραση και ελευθερία από το άγχος, απολαμβάνοντας τον εαυτό μας, τον σκύλο μας, τη φύση, τους φίλους, τους αγαπημένους μας, ένα ανεβαστικό hit. Ο σωματικός και ο πνευματικός μας εαυτός θα χαρεί μια υπέροχη Κυριακή, γεμάτη με ευχάριστες εντυπώσεις, νέες εμπειρίες, έξω καρδιά και κοινωνικότητα, χτίζοντας αναμνήσεις ως την άλλη Κυριακή που έρχεται.
Όσοι θλίβονται το απόγευμα της Κυριακής θα βρουν παρηγοριά … για να γίνουν ευτυχισμένοι κάθε Κυριακή, 52 φορές τον χρόνο.

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου είναι συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker και πιστεύει στη θετική σκέψη. Είναι δημιουργός δύο ιστότοπων, του tsemperlidou.gr, με θέμα του την ευτυχία, και του vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Ταυτόχρονα, είναι ομιλήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, τις γυναίκες, την ηγεσία και την επικοινωνία. Λατρεύει τα βιβλία και τα ταξίδια. Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος. Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει 14 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Το πρώτο της μπεστ σέλερ, η συλλογή διηγημάτων ΟΧΙ ΠΙΑ SEX, ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ, προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους. Το βιβλίο Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.