Στη Ζαγορά η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ Άσπα Γοσποδίνη

Τη συνόδευσε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Πρίγκος

Η Καθηγήτρια Άσπα Γοσποδίνη, Υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συνοδευόμενή από το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Πρίγκο με καταγωγή από την Ζαγορά, επισκέφτηκε την Κυριακή τη Ζαγορά, μια μικρή πόλη με μεγάλη πολιτική ιστορία στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, «στην κεντρική Πλατεία, στο καφενείο του Γιάννη Πολίτη, σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, συγκεντρώθηκαν αρκετοί πολίτες και τίμησε την συγκέντρωση με την παρουσία της και η κα Μαρία Σαμαρά, Πρόεδρος της παράταξης της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, η οποία παρουσίασε τα βασικά προβλήματα του τόπου. Επίσης, μέλη του συνεταιρισμού μήλων Ζαγορίν παρουσίασαν το ζήτημα της απαραίτητης επέκτασης των ψυγείων του Συνεταιρισμού.

Η πολιτική συζήτηση με στελέχη του δημοκρατικού χώρου κράτησε 2 ώρες, και η Άσπα Γοσποδίνη παρουσίασε τις βασικές θέσεις του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η συζήτηση επικέντρωσε στα εξής:

  • την αγροτική ανάπτυξη της Ζαγοράς με νέους συνεταιρισμούς,
  • την ανάσχεση της τουριστικής ανάπτυξης της Ζαγοράς λόγω της απαξίωσης των οικοπέδων τους μετά την απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης από τους νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας,
  • τη μείωση του πληθυσμού της Ζαγοράς από 3.500 σε800 κατοίκους λόγω της μετανάστευσης των νέων στο Βόλο, αλλά και στην Ευρώπη, για επαγγελματική αποκατάσταση,
  • την καθυστέρηση των νέων στη Ζαγορά να κάνουν οικογένεια λόγω της αδυναμίας τους για απόκτηση της κατοικίας.
  • Πάνω από όλα, στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα “ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτό απαιτούν οι νέοι, και αυτό ζητούν οι γονείς τους, ώστε να υπάρξει δίκαιη επαγγελματική προοπτική των νέων, και επιστροφή τους στην πατρίδα σε μια δίκαιη κοινωνία».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.