Συγκέντρωση των αγροτών στο Δημαρχείο Ζαγοράς

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ζαγοράς – Μουρεσίου έγινε χθες το απόγευμα από τους αγρότες, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος του μήνα στην Αθήνα.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Χιώτης μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, ο Αποστόλης Τσακανικας Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λαϊκών αγορών Μαγνησίας, ο Χάρης Σεσκλιώτης πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ριζομύλου και ο Κώστας Στεργίου εκ μέρους των Σωματείων του Βόλου.
Κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Θοδωρής Γεωργαδάκης, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μακρυρράχης και Πουρίου.

Οι αγρότες ζητούν να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε όλα τα προϊόντα, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος με ευθύνη της Κυβέρνησης, άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,07 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Φθηνή ενέργεια για τα χωράφια, τους σταύλους, τα σπίτια μας. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση
Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.