Ζέττα Μακρή: Να μην συγκαλύπτονται περιστατικά σχολικού εκφοβισμού

Για την υπόθεση bullying ανήλικης μαθήτριας από συμμαθητές της στην Αργαλαστή

Στο περιστατικό εκφοβισμού ανήλικης μαθήτριας από συμμαθητές της στο Γυμνάσιο Αργαλαστής και τις ενέργειες που έγιναν, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, στο περιθώριο του εορτασμού των Θεοφανείων.

Η κα Μακρή τόνισε ότι έγιναν συσκέψεις και επαφές, τηλεφωνικές και αυτοπρόσωπες, και με τον Γ.Γ. του υπουργείου που έχει την ευθύνη και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που επιβάλλεται σε αυτή την περίπτωση να ληφθούν.
Οι συντονιστές, από τα ΚΕΔΑΣΥ οι ψυχολόγοι, η διευθύντρια του σχολείου, όλος ο σύλλογος των διδασκόντων να επιτηρεί, με την Πρόταση ζωής, με τη συμμετοχή και του πατέρα Σεβαστιανού, θα επιτηρούνται όλοι οι χώροι και σε κάθε περίπτωση να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, τόνισε.
«Τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να συγκαλύπτονται και δεν πρέπει να δίνεται σε εκείνους που κάνουν παραβατικές ενέργειες η δυνατότητα να τις επαναλάβουν. Υπάρχουν όλα τα όργανα, οι εκπαιδευτικοί μας είναι επιμορφωμένοι, υπάρχουν σύμβουλοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί. Όλοι αυτοί είναι επιφορτισμένοι και το κάνουν με μεγάλη επάρκεια και λύνουν τέτοια θέματα», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.