Πενταετής φυλάκιση με αναστολή στον αγρότη με οφειλές 7,9 εκ. € στο Δημόσιο

Αντικρούει την κατηγορία των πλαστών τιμολογίων ο συνήγορός του

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή, επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε βάρος συνταξιούχου αγρότη , από την Ευξεινούπολη, που κατηγορείται ότι έχει οφειλές προς το δημόσιο της τάξης των 7,9 εκ. € από εικονικά και πλαστά τιμολόγια για την τριετία 2006 ως 2008.

Για καταδικαστική απόφαση χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών έκανε λόγο ο συνήγορος του 64χρονου αγρότη, Κωνσταντίνος Μήτσαλας, από την Κατερίνη. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι πενταετής φυλάκιση με τριετή αναστολή και ο κατηγορούμενος οφείλει να παρουσιάζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

«Εμείς επιμένουμε ότι δεν έγινε πλαστογραφία εκ μέρους του αγρότη (είναι η γενεσιουργός αιτία των προστίμων που έχουν επιβληθεί)», δήλωσε στο magnesianews.gr, ενώ εκτίμησε ότι η Έφεση που θα ασκηθεί θα έχει αθωωτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μήτσαλα, εκκρεμεί η προσφυγή στα Διοικητικά Πρωτοδικεία, έχουν ασκηθεί και άλλα ένδικα μέσα και βοηθήματα εκ μέρους του αγρότη, που ήδη έχει αθωωθεί σε ένα δικαστήριο για μέρος των πλαστών – εικονικών τιμολογίων τελεσίδικα, ενώ άλλη μια υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 13 Μαΐου 2015.

«Συνεπώς, μη εκδιδομένων απ’ αυτόν των τιμολογίων, πως μπορούμε να τους επιβάλουμε πρόστιμο;», διερωτήθηκε ο δικηγόρος, που σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι η ΔΟΥ είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με τον Ν. 1887/1990 να βεβαιώσει το τριπλάσιο της αξίας των τιμολογίων που φαίνεται ότι είναι εικονικά ή πλαστά.

Ο νομικός ανέφερε ότι το οφειλόμενο ποσό είναι το ένα τρίτο από τα 7,9 εκ. €, που έχουν καταλογιστεί στον 64χρονο, αλλά έφτασε τόσο γιατί μπήκαν προσαυξήσεις που είναι υποχρεωτικές από το Νόμο. Τα επίμαχα τιμολόγια υποτίθεται ότι ήταν των ετών 2006, 2007 και 2008 και τώρα βεβαιώθηκαν οι οφειλές, υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Ο αγρότης είναι συνταξιούχος καρδιοπαθής από το 2006, η σύνταξη του κόπηκε και αναμένει να περάσει από άλλη υγειονομική επιτροπή, τόνισε καταλήγοντας ο συνήγορός του.

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο, μετά από δικογραφία σε βάρος του που είχε σχηματίσει η ΔΟΥ Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.