Ο Βρετανός ΥΠΕΞ… μπέρδεψε την καταγωγή της συζύγου του

Σε γλωσσικό ολίσθημα υπέπεσε κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας ο Τζέρεμι Χαντ, δηλώνοντας στον Κινέζο ομόλογό του ότι η σύζυγός του είναι Γιαπωνέζα, ένα λάθος που έσπευσε άμεσα να διορθώσει.

Περιγράφοντας τη σχέση του με την Ασία, ο κ. Χαντ αναφέρθηκε και στη σύζυγό του, τονίζοντας από λάθος πως είναι από την Ιαπωνία, για να αποκαταστήσει λίγο αργότερα το σφάλμα του.

«Η γυναίκα μου είναι Γιαπωνέζα – η γυναίκα μου είναι Κινέζα. Τι τρομερό λάθος για να κάνει κάποιος!», δήλωσε ο κ. Χαντ, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε γέλια.

«Η γυναίκα μου είναι Κινέζα, και τα παιδιά μου είναι κατά το ήμισυ από την Κίνα, άρα έχουμε Κινέζους παππούδες που ζουν στη Σιαν και ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς με την Κίνα», συμπλήρωσε, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Ο κ. Χαντ παντρεύτηκε τη σύζυγό του Λουτσία τον Ιούλιο του 2009 και έχουν αποκτήσει έναν γιο και δύο κόρες. Ανέλαβε επικεφαλής της διπλωματίας του Ηνωμένου Βασιλείου προ ολίγων ημερών, μετά την παραίτηση του προκατόχου του, Μπόρις Τζόνσον, λόγω των διαφωνιών του τελευταίου με την γραμμή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι σε ό,τι αφορά το Brexit.

Σε ό,τι αφορά την ουσία των συνομιλιών Κίνας – Βρετανίας κρίνονται ικανοποιητικές, με τις δύο χώρες να σχεδιάζουν να θέσουν σε εφαρμογή μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.