Μουσική πανδαισία στο Μουσείο στη συναυλία για την Ειρήνη και την Αγάπη

Που διοργανώθηκε για την στήριξη του Γηροκομείου Βόλου

Μια ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν χθες στη συναυλία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε από τη «Μαγνήτων Κιβωτό» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, το Σωματείο : «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και το Σύλλογο Ελασσονιτών Μαγνησίας στον προαύλιο χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου για την στήριξη του Γηροκομείου.

Η Πολυφωνική Χορωδία Βόλου, η Χορωδία Regavim του Τελ Αβίβ , η Μικτή Χορωδία και η Ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου Βόλου, καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές ακροατήριο που απόλαυσαν ένα μουσικό πρόγραμμα με διπλό συμβολισμό: τη φιλία και τη συνεργασία των λαών αλλά και την αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων.

Η χορωδίας Regavim από το Ισραήλ με μαέστρο τον Ze’ev Ulman και στο πιάνο τον Tzahi Fodor ερμήνευσαν τραγούδια για την ειρήνη και την αγάπη στα εβραϊκά, Ladino και Ελληνικά με συνθέτες L. Naor /N.Hirsch, Senesh, Y. Levy, A. Mohar , S. Or, Χατζηδάκι, Μ. Ρακιντζή.

Η Ορχήστρα των Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Γράβου και η Μικτή χορωδία με μαέστρο τη Ρωξάνη Γιαρέντη παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με επιλογές κομματιών από το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη με σολίστα τον Βασίλη Αγροκώστα. Στην Ορχήστρα συμμετέχουν οι καθηγητές Σδρόλιας Αλέξανδρος, Χαντή Ζαφειρούλα, Γεδίκης Κων/νος, Παπαθανασίου Ελένη.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η σύμπραξη της ορχήστρας και Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου με την Χορωδία Regavim οι οποίοι τραγούδησαν το “Ένα το χελιδόνι” στα ελληνικά και τα εβραϊκά δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ειρήνη και τη φιλία των δύο λαών.

Στο τέλος της συναυλίας τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους ο μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας Βόλου Γιάννης Καρκάλας, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετή Τζανετοπούλου και ο μαέστρος της Χορωδίας Regavim Ze’ev Ulman.

Το magnesianews.gr ως χορηγός επικοινωνίας μαγνητοσκόπησε τη συναυλία και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.