Απ. Οντόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: Δεν έχουμε ξαναδεί Κυριακή την εμπορική αγορά τόσο άδεια

«Έμποροι ψάχνουν καταστήματα να μεταφερθούν με χαμηλότερα ενοίκια»

Ισχνή ήταν η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου χθες Κυριακή με τους καταστηματάρχες να έχουν πολλά εμπορεύματα, εκπτώσεις αλλά καθόλου πελατεία. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Οντόπουλο, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, πολλά ήταν τα καταστήματα που έκλεισαν πολύ νωρίτερα από το προτεινόμενο ωράριο. Ο ίδιος ανέφερε πως δεν έχει δει ο εμπορικός κόσμος τα οφέλη των μέτρων της κυβέρνησης και η τάση που καταγράφεται στην αγορά του Βόλου στις αρχές του 2020 είναι πως οι έμποροι ψάχνουν νέα και φθηνότερα καταστήματα για να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους.

Την πλάτη στο μέτρο των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές γύρισαν οι Βολιώτες, καθώς χθες λίγοι ήταν εκείνοι που επισκέφθηκαν την αγορά και πραγματοποίησαν αγορές. Να σημειωθεί πως η χθεσινή Κυριακή ήταν μία από τις οκτώ θεσμοθετημένες που είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα.
Η εικόνα της αγοράς περιγράφηκε από τον κ. Οντόπουλο, ο οποίος σχολίασε πως “Δεν έχουμε ξαναδεί την εμπορική αγορά Κυριακή τόσο άδεια. Δεν είχε καθόλου κόσμο. Ήταν σαν μια Κυριακή με τα καταστήματα κλειστά κι απλά ο κόσμος απολάμβανε τη βόλτα του. Μπορεί να ήταν και η χειρότερη Κυριακή από τότε που έχει εφαρμοστεί το μέτρο των Κυριακών. Δεν το λέω με βεβαιότητα, καθώς θα δούμε ακριβώς τα στοιχεία, όμως χθες τα περισσότερα καταστήματα κλείσανε νωρίς, γιατί δεν είχε δουλειά”.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σχολίασε πως η κίνηση τις Κυριακές στα πολυκαταστήματα είναι λίγο πιο ενισχυμένη, ωστόσο η τάση στην αγορά είναι γενικευμένη και πτωτική.
“Η τάση που υπήρχε το Δεκέμβριο που ήταν πάρα πολύ άσχημο το κλίμα η ίδια εικόνα υπήρχε και στα πολυκαταστήματα, απλά κάνουμε το λάθος να βλέπουμε κόσμο στα πολυκαταστήματα και νομίζουμε ότι τα πολυκαταστήματα έχουν δουλειά ή κάνουν τζίρους κτλ.. Δεν εκπροσωπώ αυτές τις επιχειρήσεις και δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα, αλλά δεν ισχύει ότι κάτι κάνουν λάθος οι μικρές επιχειρήσεις και δεν έχουν κόσμο κι έχουν τα πολυκαταστήματα. Όταν σ’ ένα πολυκατάστημα 500τμ βλέπουμε μέσα 100 άτομα, είναι το ίδιο με το να δούμε 10 άτομα σε ένα κατάστημα 50τμ”, σημείωσε ο κ. Οντόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει έως τις 5 Μαρτίου, που διαρκούν οι εκπτώσεις στο Βόλο άλλη Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα.

Μεταφορά καταστημάτων η τάση του 2020
Ο κ. Οντόπουλος μιλώντας για την εικόνα της αγοράς το 2020, για νέες επιχειρήσεις που μπορεί να λειτουργήσουν και γενικότερα πως θα αναπτυχθεί, ανέφερε πως εκείνο που συμβαίνει είναι πως πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει, εξίσου πολλές είναι στο όριο να κλείσουν, ενώ πολλοί έμποροι επιθυμούν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε άλλα καταστήματα, με φθηνότερο ενοίκιο για να μπορούν να είναι βιώσιμες.

Όλη η συνέντευξη του κ. Οντόπουλου στο Ράδιο ΕΝΑ :

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.