Χρ. Μπουκώρος: Με χαμηλούς φόρους και ανάπτυξη θα πληρωθεί το χρέος της πανδημίας

Το οποίο ανέρχεται μέχρι σήμερα στα 40 εκ. €, όπως τόνισε στο Ράδιο Ένα

Με χαμηλή φορολογία και ανάπτυξη θα πληρωθεί το χρέος που δημιούργησε η πανδημία για τη χώρα μας και ανέρχεται στα 40 εκ. € μέχρι σήμερα επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Γ. Καρεκλίδη και αναφέρθηκε και στο θέμα των φοροελαφρύνσεων.
“Οι φοροελαφρύνσεις θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, γιατί έρχεται η κυβέρνηση με συνέπεια στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας που μας κόστισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, δημιούργησε και μία τεράστια οικονομική ανάγκη”, τόνισε ο κ. Μπουκώρος.
Ο βουλευτής εξήγησε ότι η κυβέρνηση το 2020 και φέτος, έδωσε 40 δισεκατομμύρια ευρώ, για όσους επλήγησαν και από την πανδημία και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είναι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη μείωση φόρων.

«Στόχος, να πάμε σε μία σταθερή φορολογία 15%»

“Όταν αναλάβαμε κυβέρνηση η φορολογία ήταν 28%, πήγαμε 24 και τώρα είναι 22%, ενώ όλο και πλησιάζουμε σε αυτό που είναι ιδεολογικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξης να πάμε σε μία σταθερή φορολογία 15%, ώστε να ξέρει ο κόσμος και οι επενδυτές τι πληρώνουν από την αρχή, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν γίνει εύρωστη οικονομία η οποία δεν ενισχύεται από την υψηλή φορολογία, αλλά με χαμηλότερους φόρους που οδηγεί τους πολίτες να δηλώσουν μεγαλύτερη φορολογητέα ύλη”, επισήμανε ο κ. Μπουκώρος.
Ο βουλευτής προέβλεψε ότι το 2021 θα είναι καλύτερο για την οικονομία, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν οι ρυθμοί ανάπτυξης θα παραμείνουν στο 4,5% ή θα πάει στο 6,5%.
Όπως είπε, το θέμα είναι η ανάπτυξη να είναι εύρωστη και δυναμική, που θα επαναφέρει τον τουρισμό στους ρυθμούς του 2019. Αν και φέτος θα είμαστε στο +-50% από ότι πρόπερσι, να επαναφέρει την παραγωγική βάση και να συνεχίσουμε αυτό που κερδίσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την αύξηση των εξαγωγών αγροτικών, βιομηχανικών και μεταποιημένων προϊόντων.

Να δούμε πώς θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα

Ο κ. Μπουκώρος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πανδημία θα αφήσει το αποτύπωμα της με ανέργους και πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις όπως βέβαιο είναι και ότι τα χρήματα που δόθηκαν είναι δανεικά και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δούμε πώς θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα, πώς δεν θα υπάρχει ανεργία, πώς θα έρθει η ανάπτυξη και πώς θα αξιοποιήσουμε επιτέλους τις δυνατότητες αυτής της χώρας και αυτού του τόπου. Αυτά πρέπει να μας απασχολήσουν μετά την πανδημία ανέφερε ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.