Χρήστος Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ: “Η Μαγνησία δεν είναι η πίσω αυλή κανενός άλλου νομού”

Απάντηση του Βουλευτή σε ενδεχόμενη δημιουργία νέου hot spot στη Μαγνησία αντί της Φθιώτιδας

Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστου Σταϊκούρα, στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με την χωροθέτηση hot spot φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις Θερμοπύλες πετώντας το “μπαλάκι” για τη δημιουργία νέας δομής στη Μαγνησία. “Η Μαγνησία δεν είναι η πίσω αυλή κανενός άλλου νομού” είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για το εν λόγω θέμα, επισημαίνοντας πως ο Βόλος και η Μαγνησία έχει δεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες, προσφέροντάς τους πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης και τόνισε εμφατικά πως κανείς δεν θα σκεφτεί να κάνει στον Βόλο νέες Μόριες.

Κάθετος εμφανίστηκε ο κ. Μπουκώρος στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέας προσφυγικής δομής από.. σπόντα, μετά και την αντίδραση του Χρήστου Σταϊκούρα να επεκταθεί η δομή στις Θερμοπύλες, με τον Υπουργό να δείχνει τη Μαγνησία.
Από την πλευρά του ο Βουλευτής του νομού επεσήμανε πως ο Βόλος έχει αναλάβει το βάρος που του αναλογεί για το μεταναστευτικό, καθώς διατηρεί τέσσερις δομές και η Μαγνησία εν γένει διαφοροποιείται από τις άλλες περιοχές, καθώς προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαμονής στους πρόσφυγες.
“Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι άριστες, αλλά οι εκατοντάδες των προσφύγων που βρίσκονται στη Μαγνησία είναι στεγασμένοι σε κτήρια, δεν είναι σε σκηνές, δεν είναι στην ύπαιθρο. Το να στεγάσεις πρόσφυγες δεν είναι εύκολο. Η Μαγνησία είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας, που έχει όλους τους πρόσφυγες στεγασμένους. Εδώ δεν έχουμε Μόριες”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.
Ερωτηθείς για τη στάση του Υπουργού, η οποία όπως δημοσιεύτηκε σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, έφερε και την αντίδραση του Πρωθυπουργού, ο οποίος τον κάλεσε να μιλά ως μέλος της κυβέρνησης και όχι ως βουλευτής της εκλογικής του περιφέρειας, ο κ. Μπουκώρος δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως.
“Εγώ ούτε σχολιάζω, ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ με δηλώσεις συναδέλφων. Ο Βόλος έχει τη συμμετοχή του και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Εγώ δεν μπορώ να πω ως βουλευτής Μαγνησίας να πάνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Φθιώτιδα, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα. Αυτά τα ακούω σε έναν γενικότερο σχεδιασμό. Θα έλεγα ότι υπάρχουν περιοχές ακόμη που δεν έχουν αναλάβει μερίδιο από αυτό το βάρος και πρέπει και αυτές οι περιοχές να το αναλάβουν. Εγώ ασχολούμαι με τα ζητήματα της Μαγνησίας. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στη Φθιώτιδα.

Δεν αναφέρομαι στον αξιότιμο Υπουργό. Πάντως η Μαγνησία δεν είναι πίσω από την αυλή κανενός νομού, ούτε της Φθιώτιδας, ούτε της Λάρισας, ούτε κανενός. Είναι μια τουριστική περιοχή και ο Βόλος και το Πήλιο και τα νησιά μας, γι’ αυτό και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ, απολαμβάνουν πιστεύω καλύτερων συνθηκών από τους πρόσφυγες σε άλλες περιοχές”, υπογράμμισε ο Βουλευτής Μαγνησίας.
Μάλιστα, ανέφερε πως είναι πολύ πιο δύσκολο να στεγάσεις δεκάδες ή και εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ είναι ενδεχομένως ευκολότερο να τοποθετήσεις 1000 αντίσκηνα σε ένα κτήμα. Παράλληλα, μίλησε και για τη στάση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα επισημαίνοντας πως “Πέρυσι τον χειμώνα που υπήρχε ανάγκη μετακίνησης κάποιων οικογενειών από τα νησιά, ο Βόλος και προς τιμή του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας και όλων των τοπικών φορέων, ήταν ο μόνος που είπε “φέρτε τους εδώ” και πήγαν στο ξενοδοχείο στην Άλλη Μεριά. Πέρα από τους ιστορικούς λόγους και τη γενικότερη κουλτούρα της πόλης, είμαστε και μία υπεύθυνη κοινωνία κι αυτοί που ήρθαν, απολαμβάνουν κάποιων συνθηκών. Δεν έχουμε Μόριες στον Βόλο και ούτε φαντάζομαι ότι θα σκεφτεί κανένας να κάνει Μόριες στον Βόλο”.

Το φθινόπωρο η δημοπράτηση του έργου της ηλεκτροκίνησης
Στο μεταξύ ο κ. Μπουκώρος μίλησε και για το τελευταίο εμπόδιο που ξεπεράστηκε στο θέμα της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας, καθώς ολοκληρώθηκε ανάμεσα στην ΕΤΒΑ, τον ΟΣΕ και την Αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, το προσύμφωνο για την παραχώρηση της αναγκαίας έκτασης στην Α΄ΒΙ.ΠΕ. Βόλου από την ΕΤΒΑ στον ΟΣΕ, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας. Η υπογραφή του προσυμφώνου σηματοδοτεί, σύμφωνα με τον Βουλευτή, την άρση και του τελευταίου εμποδίου για την δημοπράτηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου, προϋπολογισμού περίπου 65 εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα ο κ. Μπουκώρος, τόνισε πως ο Υπουργός Υποδομών έδωσε εντολή να ολοκληρώνονται γρήγορα όλες οι “παρακείμενες” εργασίες, καθώς είναι επιθυμία του η γρήγορη δημοπράτηση του έργου, η οποία σύμφωνα με τον Βουλευτή Μαγνησίας θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.