Διαμαντής Γκίκας: Σύμπραξη φορέων για την αναβάθμιση του αεροδρομίου

Exif_JPEG_420
Επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ομογενών και όχι μόνο, Θεσσαλών ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο το «11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών», το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας μίλησε στον Γιώργο Καρεκλίδη και το Ράδιο ΕΝΑ 102.5 για τα συμπεράσματα του συνεδρίου, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά, την ανάγκη στήριξης και αναβάθμισης με περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου.
Πλήθος ομογενών από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία αλλά και την Ευρώπη έφτασαν στον Αλμυρό και συμμετείχαν στις εργασίες του 11ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών, απολαμβάνοντας μια ζεστή φιλοξενία από τον Δήμο Αλμυρού .

Στο επίκεντρο το αεροδρόμιο

Μέσα σε μόνο μία φράση ο κ. Γκίκας συνόψισε το αποτέλεσμα του συνεδρίου ως προς το κεντρικό θέμα του αεροδρομίου.
” Μόνο όταν ενωθούν όλοι οι φορείς και προωθήσουν αυτές τις ανάγκες, τότε είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε πολλά”, είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να ενημερώνει και να διαφημίζει -όπως ήδη κάνει- τις αεροπορικές εταιρίες, δίνοντας στοιχεία για την αναγκαιότητα και τον πληθυσμό των Θεσσαλών που θέλουν να ταξιδέψουν.

Επιστολική ψήφος και ελληνική ιθαγένεια

Στο μεταξύ, άλλα δύο θέματα που απασχόλησαν τους ομογενείς είναι η επιστολική ψήφος, που σύμφωνα με τον κ. Γκίκα είναι πάγιο αίτημά τους, ενώ ένα ζήτημα που εντοπίστηκε ήταν η δυσκολία και η γραφειοκρατία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας από Έλληνες δεύτερης γενιάς του Καναδά.
Τα μέλη της Συνομοσπονδίας σημείωσαν πως πρέπει να διευκρινίσουν τη διαδικασία, να μιλήσουν με δικηγόρους και με τα προξενεία, για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που διαμένουν στον Καναδά.

Μεσολαβητές για τους επενδυτές

Αναφορικά με το ζήτημα των επενδύσεων, ο κ. Γκίκας σχολίασε πως η Συνομοσπονδία και τα μέλη της θα είναι μεσολαβητές στους υποψήφιους επενδυτές.
‘Εμείς ως φορέας θα είμαστε μεσολαβητές. Θα μπορούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο, ο οποίος μας πλησιάζει, στις διάφορες εκδηλώσεις, αλλά η τελική απόφαση είναι των ιδίων των επενδυτών. Θα πρέπει να βρουν κίνητρα από την πολιτεία, από την Ελλάδα για να αυξηθούν οι επενδύσεις”, κατέληξε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.