Δημήτρης Τσιμπανάκος: Η ενότητα και η μαζικότητα θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις πολιτικών αλλαγών

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, μετά τη συνεδρίαση

Η ενότητα και η μαζικότητα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είναι τα στοιχεία που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις πολιτικών αλλαγών και πολιτικών συσχετισμών την επόμενη μέρα, τόνισε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ. Τσιμπανάκος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και ανέφερε ότι στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ της Κυριακής, επικυρώθηκε ο οδικός χάρτης μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στις 5 Δεκεμβρίου και αν χρειαστεί επαναληπτική διαδικασία, στις 12 Δεκεμβρίου.
Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τόνισε ότι τα μέλη οφείλουν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝΑΛ να πορευθούν σε όλη αυτή την περίοδο με μοναδικό στόχο την ενότητα, διότι η ενότητα είναι αυτό που θα μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις πολιτικών αλλαγών και πολιτικών συσχετισμών την επόμενη μέρα.
“Θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε και να μη βάλουμε στο δημόσιο διάλογο υπαινιγμούς του ενός υποψήφιου για τον άλλο, αλλά να κινηθούμε σε μία λογική πολιτικού πλαισίου, σε μια λογική ενότητας και σε μια λογική καλέσματος για μαζική συμμετοχή, διότι η μαζική συμμετοχή θα είναι για μας το πολιτικό γεγονός που θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη μέρα”, τόνισε ο κ. Τσιμπανάκος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ένα μαζικό γεγονός, που πραγματικά χρειάζεται το κόμμα, γιατί είναι η απαρχή των όλων εξελίξεων, που τα στελέχη του επιθυμούν.

«Πρέπει να πορευτούμε
με μία άλλη διαδικασία»

Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση από τον κ. Κεγκέρογλου του ότι τα μέλη του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, δεν έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους, το μέλος της ΚΕ τόνισε ότι σε μία προεκλογική περίοδο, πολλά μπορούν να λεχθούν και ο καθένας θα κριθεί. Επίσης τόνισε ότι το θέμα της καταβολής της συνδρομής των ευρωβουλευτών έχει λυθεί νομικά, και αυτό που ελέχθη ήταν λίγο άκαιρο.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπανάκο, τέτοιου τύπου υπονοούμενα και βολές στελεχών εναντίον άλλων, δεν εκπέμπουν το μήνυμα που πρέπει να βγει προς τα έξω, πρόσθεσε ότι αυτές οι φωνές είναι περιορισμένες και πρέπει να περιοριστούν περισσότερο στο εγγύς μέλλον και πρέπει να πορευτούμε με μία άλλη διαδικασία και ο καθένας να πει τις απόψεις του πώς βλέπει το Κίνημα Αλλαγής και την επόμενη μέρα.
Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ανέφερε ότι έγινε μια πολύ σοβαρή συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, όλα τα στελέχη προσπάθησαν να δώσουν μία ερμηνεία για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και πως αυτό μπορεί ή είναι ή τι πρέπει να γίνει για να μπορεί να ταυτιστεί και με την έννοια του ΚΙΝΑΛ στο επόμενο διάστημα. Είδαμε πως από το Μάρτιο μέχρι σήμερα κατάφερε το SPD να ανατρέψει τον πολιτικό συσχετισμό στη Γερμανία, σε συνδυασμό με μία λάθος επιλογή των χριστιανοδημοκρατών και με μία μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να πάρουν αυτό το αποτέλεσμα.

«Επιτροπή συντονισμού σε κάθε νομό»

“Στη συνεδρίαση σχολιάστηκε από όλους ότι πρέπει να κινηθούμε και εμείς σε αυτό το πλαίσιο και γι΄αυτό ξαναβάζουμε τη λογική της ενότητας και το πως πορευόμαστε προς αυτή τη διαδικασία. Θεωρούμε ότι είναι ένα καλό παράδειγμα και πρέπει να δουλέψουμε για αυτό, γιατί δεν είναι αυτονόητο, γιατί η προοδευτική διακυβέρνηση είναι κάτι το οποίο έχει κάποια χαρακτηριστικά, όπως η ενότητα και ένα σύγχρονο προοδευτικό πρόγραμμα”, τόνισε ο Δ. Τσιμπανάκος.
Για το θέμα των υποψηφιοτήτων, με τη συλλογή υπογραφών κλπ. τόνισε ότι η επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού, θα διαχειριστεί το θέμα με τον δέοντα τρόπο.
Όπως είπε για το διαδικαστικό κομμάτι, από δω και πέρα θα δημιουργηθεί μία επιτροπή συντονισμού σε κάθε νομό με τον γραμματέα του κινήματος, εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων και από πάνω θα υπάρχει μία δομή που θα είναι τα μέλη της κεντρικής επιτροπής σε περιφερειακό επίπεδο. Το μέλλον του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι υπάρχει πολιτικό κενό σε ένα μικρό δικομματισμό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει την εξουσία, για την εξουσία χωρίς πολιτικούς όρους και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα και κατά καμία έννοια δεν μπορούν να εκφράσουν τα πολιτικά στρώματα που θέλει να εκφράσει το ΚΙΝΑΛ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.