Εκατοντάδες Αμερικανοί στο στρατόπεδο «Γεωργούλα»

Αυτοψία στην πόλη μας, για φιλοξενία απ΄το φθινόπωρο

Ακόμη μια επίσκεψη-αυτοψία αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες στις εγκαταστάσεις της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο, από Αμερικανούς, ώστε να γίνει ένα πρώτο check από την 3η CAB (Combat Aviation Brigade) μιας και οι προπαρασκευαστικές κινήσεις για το ερχόμενο φθινόπωρο και την άφιξη του «ιπτάμενου ιππικού» έχουν ξεκινήσει.
Όπως αναφέρει η hellasjournal.com, σύμφωνα με το αίτημα που είχε γίνει προς το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στα τέλη Απριλίου, η Αμερικανική πλευρά ζητούσε να επισκεφτεί τον Βόλο και να έχουν εικόνα για το τι μπορεί να φιλοξενηθεί στην πόλη μας, στο πλαίσιο και της προηγούμενης εμπειρίας, που φαίνεται πως άρεσε στις αεροπορικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν ως έδρα στην Ευρώπη, την Γερμανία.
Κοιτώνες διαβίωσης, όρχοι οχημάτων, υποδομές συντήρησης είναι ορισμένα από τα «σημεία ενδιαφέροντος» και της 32ης Ταξιαρχίας εκτός από εκείνα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, καθώς μπορεί η πτητική δύναμη να είναι περίπου ίδια με εκείνη της 4ης CAB που είχε την ευκαιρία να βρεθεί για περίπου πέντε μήνες στο Στεφανοβίκειο από τον περασμένο Οκτώβριο έως τις αρχές Μαρτίου. Όμως ο αριθμός του προσωπικού που θα βρεθεί στη Μαγνησία, θα είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα περίπου 350 στελέχη που είχαν ταξιδέψει και διαμείνει στον Βόλο.

Οι αντιδράσεις φρέναραν τη μετεγκατάσταση

Η Αμερικανική αυτοψία, έρχεται μετά την «σκόνη που σηκώθηκε» με την απόφαση του υπουργού Ευάγγελου Αποστολάκη να ανασταλεί η απόφαση μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Αυλώνα.
Στις εγκαταστάσεις της 32ης Ταξιαρχίας έχουν βρεθεί και πάλι, όχι λίγες φορές, Αμερικανοί Πεζοναύτες, στο πλαίσιο διασυμμαχικών ασκήσεων, όπως αυτή που έγινε πέρσι με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος».
Σ’ ότι αφορά την 3η CAB, όπως γίνεται γνωστό από πηγές του Ελληνικού πενταγώνου, οι πρώτες αφίξεις στελεχιακού δυναμικού αναμένονται στο Στεφανοβίκειο για την προπαρασκευή από τον Αύγουστο και μετά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.