Δ. Κολυνδρίνη: «Ερωτηματικά για τα σπίτια στην εκβολή του χειμάρρου»

Η χθεσινή πρωινή ηλιοφάνεια, αποκάλυψε το μέγεθος των καταστροφών στα Κανάλια

Η χθεσινή πρωινή καλοκαιρία αποκάλυψε το μέγεθος των καταστροφών στην περιοχή μεταξύ Καναλίων – Κερασιάς, αλλά και στο Κεραμίδι, ενώ ερωτηματικά και θέματα τίθενται προς συζήτηση, όπως που βρίσκεται ο ρους του ποταμού, πως τα σπίτια βρέθηκαν στο σημείο που εισβάλλει ο χείμαρρος κλπ, σύμφωνα με τους ειδικούς…
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα από την έντονη βροχόπτωση της Τρίτης, παραμένει μεταξύ Κερασιάς και Καναλίων, αλλά και στο Κεραμίδι, όπου η περιοχή έχει πληγεί πολύ έντονα και χθες ο χείμαρρος εξακολουθούσε να έχει ορμητικό ρου και ήταν αδύνατη η παρέμβαση για αποκαταστάσεις.
Την Τετάρτη συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας βρισκόταν στην περιοχή έκαναν καταγραφή και συντάσσουν τεχνικά δελτία, ώστε να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του ύψους των ζημιών.
Η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι προχθές έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δήλωσε ότι ευελπιστεί να βοηθήσει ο καιρός, ώστε να αντιμετωπιστούν σταδιακά τα προβλήματα, διότι ο δρόμος κόπηκε και τα δύο χωριά δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους.
Η κ. Κολυνδρίνη είπε ότι πρέπει να γίνει διευθέτηση και οριοθέτηση του χειμάρρου στο σημείο που θα περάσει ο δρόμος, να κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης και υποδομή για να μπορέσει να στηριχτεί ο δρόμος και να μη δημιουργούν υποσκαφή τα νερά του χειμάρρου.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, γιατί από το σημείο γίνονται μαθητικά δρομολόγια και οι μαθητές της Κερασιάς, μεταφέρονται στα Κανάλια και στο Βελεστίνο.

Ερωτηματικά

Η ίδια έκανε λόγο για έκπληξη που προκάλεσαν τα φαινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή, που δεν υπήρχε ιστορικό τα τελευταία χρόνια του νερού και τέτοιων καταστροφών. Όπως είπε, στα Κανάλια πλημμύρισαν σπίτια, έγιναν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, ο δρόμος μεταξύ Καναλίων και ΠΕΒ έγινε χείμαρρος.
Τα ερωτηματικά και τα θέματα που τίθενται προς συζήτηση είναι που βρίσκεται ο ρους του ποταμού, πως τα σπίτια βρέθηκαν στο σημείο που εισβάλλει ο χείμαρρος κλπ.
Για τις αποζημιώσεις είπε ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη Σκόπελο και στο Ανατολικό Πήλιο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι Περιφέρεια θα καταφέρει να εξασφαλίσει μέσω του υπουργείου το επίδομα που δίνονται στους πληγέντες.

Μικροπροβλήματα την Τετάρτη

Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, την Τετάρτη η βροχόπτωση ήταν ήπια, σε σχέση με την Τρίτη και υπήρξαν κάποια προβλήματα στο νομό που ήταν αντιμετωπίσιμα, κυρίως στη Σκόπελο και στο επαρχιακό της δίκτυο, στο Μαυρόλοφο, στη Φυλάκη και στην Ευξεινούπολη Αλμυρού, στο Ανατολικό Πήλιο στο ύψος του Καραβώματος και προς το δρόμο Χάνια – Κισσός, όπου γκρέιντερ απομάκρυναν τις φερτές ύλες.
Αναφορικά με το Πήλιο τόνισε ότι η προσωρινή αποκατάσταση άντεξε το βάρος της κακοκαιρίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.