Ευθ. Ζιγγιρίδης: «Αυξήθηκε η χρήση διεγερτικών ουσιών στην καραντίνα»

Ο Πρόεδρος της «Πρότασης Ζωής», τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών

Η «Πρόταση Ζωής», ανέλαβε δράση εν όψει της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» και συνδιοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση χθες, με θέμα «τα ναρκωτικά στη σύγχρονη ζωή και η διακίνησή τους» με τη συμμετοχή 7 φορέων και ειδικών.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή ο πρόεδρος του φορέα, Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι τα προβλήματα συνεχίζονται και διογκώθηκαν μάλιστα, όπως λένε οι ειδικοί, εν μέσω καραντίνας με την αύξηση της χρήσης ουσιών.
Οι φορείς που ασχολούνται καθημερινά με την αντιμετώπιση των ναρκωτικών συμμετείχαν στη συνάντηση, με τον κο Ζιγγιρίδη να εκφράζει την ελπίδα της έναρξης συντονισμένων δράσεων για να προλάβουν τη χρήση ή να θεραπεύσουν ασθενείς που έχουν πέσει στην παγίδα των ουσιών. «Δεν είναι όλα ναρκωτικά, γιατί υπάρχουν και διεγερτικές και ναρκωτικές ουσίες. Αλλά θεωρώ ότι η συνέργεια όλων των φορέων θα είναι μία καλή αρχή» σημείωσε ο κ. Ζιγγιρίδης.

«Το πρόβλημα χρήσης ουσιών παραμένει»

Σύμφωνα με τον ίδιο εξάλλου και όπως δείχνουν τα στοιχεία το πρόβλημα χρήσης ουσιών παραμένει. «Είναι ένα θέμα που δεν θέλουμε στο κέντρο πρόληψης να γίνει συνήθεια η ύπαρξη των ναρκωτικών. Είναι λάθος σκεπτικό ότι είναι για τους άλλους και όχι για εμάς. Κάθε μέρα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση για τη μάστιγα της εποχής αυτής και των προηγούμενων και όπως μας λένε οι ειδικοί με την καραντίνα και τον κορωνοϊό μεγάλωσε το πρόβλημα» τόνισε ο πρόεδρος της «Πρότασης Ζωής». Όπως δείχνουν τα στοιχεία άλλωστε και όπως ανέφερε ο ίδιος, αυξήθηκε η χρήση διεγερτικών ουσιών, με την ψεύτικη ανάταση του οργανισμού του χρήστη να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που μπορεί να επιθυμεί κάποιος.
«Μέσα από τα σχολεία να δώσουμε το μήνυμα στους μαθητές, να μιλήσουμε στους γονείς και εκπαιδευτικούς να βλέπουν τα σημάδια και να αντιμετωπίσουν κάποιες καταστάσεις. Δίνοντας όραμα στα παιδιά για να έχουν ασχολίες και να βάζουν στόχους, γεμίζουν την ψυχή τους και δεν υπάρχει κάποιο παράθυρο για να μπει κάποιος επιτήδειος για να τους πουλήσει μία υποτιθέμενη ευτυχία» ανέφερε επίσης, σχολιάζοντας τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Τέλος ο κ. Ζιγγιρίδης σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν πρέπει να το κρύβουμε, κάτι που είναι λάθος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.