Ευθύμης Τσάμης: Σε καλύτερη μοίρα η Μαγνησία σε θανάτους από κορωνοϊό

Σε σχέση με τη Λάρισα και τη Βόρεια Ελλάδα

Σε καλύτερη μοίρα είναι η Μαγνησία σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Λάρισα, σε θανάτους που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα είπε στο Ράδιο ΕΝΑ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης, μετά από προσωπική έρευνα, όπως είπε, που έκανε.

Σε στατιστική ανάλυση του εργαστηρίου I Med Lamb σε σχέση με τους θανάτους σε όλη την Ελλάδα, αν και είμαστε στο μέσον της κατάστασης αυτής και η τελική αποτίμηση θα γίνει όταν θα υποχωρήσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας, αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, επειδή πρέπει να έχουμε στοιχεία και να μη δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις που πήγαν να δημιουργηθούν για το νοσοκομείο μας, παραθέτει κάποια δεδομένα που βοηθούν.

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, έγινε σύγκριση στοιχείων από το εργαστήριο από όλη την Ελλάδα: Η Μαγνησία στις 100.000 πληθυσμό είχε ποσοστά θανάτων 39 (και σήμερα έχει φτάσει στο 50, καθώς υπάρχουν 100 θάνατοι από κορωνοϊό).

Την περίοδο εκείνη η Λάρισα είχε 122 θανάτους (43 θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμό), η Καρδίτσα επίσης 38,8 θανάτους και τα Τρίκαλα 36,6 θανάτους στις 100.000.
Σύμφωνα με τον κ. Τσάμη, η Πέλλα είχε 208 θανάτους, (με 149 θανάτους στις 100.000 πληθυσμό), οι Σέρρες είχαν 104 θανάτους, η Δράμα 142, η Θεσσαλονίκη είχε 67,5 στις 100.000 (750 θάνατοι) και η Πιερία 116 θανάτους στις 100.000.

Ο πρόεδρος των γιατρών είπε ότι η εικόνα του Νοσοκομείου δεν είναι τόσο τραγική όσο φάνηκε και δικαιώνεται η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για να προστατεύσει το Νοσοκομείου τους γιατρούς και το προσωπικό που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. «Οι θάνατοι δεν ξέφυγαν τόσο πολύ όσο σε άλλες περιοχές της χώρας και μάλιστα είναι στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την υπόλοιπη Θεσσαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσάμης είπε ότι είχαν ακουστεί ασθενείς που ήθελαν να πάνε στη Λάρισα, γιατί εκεί δεν πεθαίνει κόσμος και ζήτησε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία απ’ όλους, γιατί είναι δύσκολη η περίοδος για όλους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.