Η Άρτεμις Χατζηγεωργίου στον κατάλογο επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως

Αναγνώριση της διεθνούς ακτινοβολίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αναγνώριση της διεθνούς ακτινοβολίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον τομέα των Βιοεπιστημών αποτελεί η συμμετοχή της Καθηγήτριας Άρτεμις Χατζηγεωργίου στον κατάλογο των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως.
Η κυρία Χατζηγεωργίου που βρίσκεται για 3η φορά στη λίστα με τους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η λίστα φέτος περιλαμβάνει μόνο 11 επιστήμονες από την Ελλάδα. Ο κατάλογος αυτός βασίζεται σε στοιχεία της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science και περιλαμβάνει συνολικά 6.200 επιστήμονες, από τα περίπου 9.000.000 ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, το έργο των οποίων έχει τη μεγαλύτερη επιρροή, κάτι που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους κατά τα τελευταία 11 έτη.
Τα αποτελέσματα βρίσκονται στο link: https://recognition.webofscience.com/awards/highly-cited/2020/?utm_campaign=EM1_Highly_Cited_Researchers_Recipients_SAR_Global_2020_EN&utm_medium=email&utm_source=Eloqua&fbclid=IwAR0Vvx-rw28ekYPDyzijQQ79Hp2jE-2Kun72922ch6GsObSavub4ZXXvQ0k

Η Άρτεμις Γ. Χατζηγεωργίου

Η Άρτεμις Γ. Χατζηγεωργίου σπούδασε Επιστήμη των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στη Μοριακή Βιολογία από το Τμήμα Βιολογίας και Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο της Ιένα το 2001. Το διάστημα 2001-2007 διετέλεσε Επίκουρη Καθηγήτρια Βιοπληροφορικής στο Τμήμα Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, καθώς και στη Σχολή Μηχανολόγων του ίδιου πανεπιστημίου. Από το 2007 ως το 2012 εργάστηκε ως Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μοριακής Ογκολογίας του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ». Τα έτη 2012-2019 υπήρξε Καθηγήτρια Βιοπληροφορικής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διδάσκοντας παράλληλα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ιατρική και τη Βιολογία» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων του Ελληνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μαθήματα Βιοπληροφορικής και Αλγορίθμων Μοριακής Βιολογίας. Το 2015 ξεκίνησε να διατελεί ως Συνεργαζόμενο Μέλος ΔΕΠ στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ενώ από το 2019 είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από την υπολογιστική βιολογία, τη μελέτη της έκφρασης και ρύθμισης των γονιδίων και τη μηχανική μάθηση. Έχει δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά με κριτές όπως τα Nature, Science, Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, American Journal of Human Genetics, Genes and Development, Nature Methods και Genome Research, ενώ οι αναφορές στις εργασίες της ξεπερνούν τις 18000 (h-index 49) σύμφωνα με το Google Scholar (2020). Έχει συμμετάσχει στις εξεταστικές επιτροπές (reviewer panelist) για τα Welcome Trust Sanger Institute (UK), National Science Foundation (NSF-USA), National Institute of Health (NIH-USA), την Ευρωπαϊκή Ένωση (FP7, CONNECT) και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής (ΕΕΥΒΒ) και υπήρξε διοργανωτής του 17ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Υπολογιστικής Βιολογίας (ECCB18).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.