Κρατούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

Τρεις, που κατείχαν 570 γρ. κοκαΐνης, 4,5 κ. χασίς, χρήματα, ζυγαριές ακριβείας και ένα αυτοκίνητο πολυτελείας

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται ένας 20χρονος, ένας 30χρονος και ένας 45χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από συντονισμένη επιχείρηση Λιμενικού και Αστυνομίας.
Οι κατηγορούμενοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 570 γραμ. κοκαΐνης, 4,5 κ. χασίς, χρήματα, ζυγαριές ακριβείας και ένα αυτοκίνητο πολυτελείας οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα υπηρεσίας, που τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα και μέχρι τότε κρατούνται.
Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος συνελήφθη στον Βόλο, ο 30χρονος και ο 45χρονος στην Ακράτα Αχαΐας, ενώ με συνήγορο εμφανίστηκε μόνο ο τρίτος κατηγορούμενος, που είναι κάτοικος της περιοχής Αλμυρού. Εκτιμάται ότι το παράνομο όφελος που θα αποκόμιζαν οι συλληφθέντες από την πώληση των ναρκωτικών θα ξεπερνούσε τις 70.000 €!
Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε προχθές από κοινού επιχείρηση των στελεχών της Π.Ο.ΔΙ.Ν. και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής του Βόλου, καθώς και στελεχών του Τμήματος της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “ROMI” της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης, κατά την οποία εντόπισαν τον 20χρονο έξω από το σπίτι του να κατέχει μέσα σε τσαντάκι ώμου, μια νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους 10,5 γρ. και δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 87,1γρ.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νόμιμη έρευνα στο σπίτι του 20χρονου στον Βόλο, όπου βρέθηκαν:
-πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 4.468γρ.,
-πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 573,5γρ.,
-το χρηματικό ποσό των 2.475,00€,
-δύο ψηφιακές ζυγαριές εύρους 0,01γρ. έως 200γρ.,
-δύο ψηφιακές ζυγαριές έως 15κ.,
-ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης,
-μια συσκευασία με 80 τεμάχια μικρά σακουλάκια νάιλον συσκευασίας,
-ένα σημειωματάριο και
-τρεις (συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επιπρόσθετα, κατόπιν αιτήματος της Π.Ο.ΔΙ.Ν της Λιμενικής Αρχής του Βόλου προς το Α.Τ. Ακράτας, συνελήφθησαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Ακράτα Αχαΐας, ο 30χρονος και ο 45χρονος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν:-ένα Ι.Χ.Ε. όχημα,-δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
-το χρηματικό ποσό των 1.700 € και -τέσσερα κλειδιά από μία αποθήκη και μια οικία.
Ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικία του 30χρονου και του 45χρονου στον Αλμυρό, με αρνητικά αποτελέσματα καθώς και σε αποθήκη στην Ευξεινούπολη του Αλμυρού Μαγνησίας, όπου βρέθηκαν μέσα σε τροχόσπιτο μια νάιλον συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 23,6γρ. και μια ψηφιακή ζυγαριά.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.