Μαγνησία: Κλειστές οι σχολές οδηγών, τα έξοδα τρέχουν…

Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών έχουν να δουλέψουν από τις 2 Νοεμβρίου !

Κλειστές είναι εδώ και σχεδόν τρεις μήνες οι Σχολές Οδηγών του Βόλου και της Μαγνησίας ευρύτερα, ενώ παράλληλα τα έξοδα τρέχουν, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτές να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.
Για το θέμα δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά, ενώ για την καταβολή τελών κυκλοφορίας των εκπαιδευτικών αυτοκινήτων δόθηκε μόνο παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και όχι κάποια μείωση παρά τα λιγοστά τους έσοδα …
Ο Ιορδάνης Πολατίδης πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι το δεύτερο είναι και το πιο «βαρύ» lock down για τον κλάδο, καθώς τα γραφεία των σχολείων είναι κλειστά σχεδόν τρεις μήνες και είναι αβέβαιο πότε θα ξεκινήσουν ξανά τη λειτουργία τους.
Όπως εξήγησε, οι Σχολές Οδηγών παραμένουν από τις 3 Νοεμβρίου 2020, ενώ ο κλάδος παραμένει ταλαιπωρημένος από το 2016, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, εξαιτίας της έλλειψης εξεταστών για τους υποψήφιους οδηγούς.

Μόνο οι υποψήφιοι για επαγγελματικά διπλώματα

Ο πρόεδρος των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών, ανέφερε ότι δεν ακούστηκε ακόμη κάτι επίσημα για επαναλειτουργία, ενώ ακούγεται ότι τον Φεβρουάριο ίσως ξεκινήσουν οι εξετάσεις δικύκλων, για όσους έχουν περάσει θεωρία, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο.
Εξετάσεις δίνουν οι υποψήφιοι για επαγγελματικά διπλώματα και λεωφορεία, αλλά στην περιοχή μας οι υποψήφιοι δεν είναι πολλοί και δεν καλύπτουν όλο τον κάδο, καθώς λίγες σχολές εκδίδουν επαγγελματικά διπλώματα.

Δεν δικαιούνται όλοι, την επιστρεπτέα!

Ο κ. Πολατίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει με ποια κριτήρια αναστέλλεται η λειτουργία κάποιων κλάδων και πρόσθεσε ότι οι σχολές που άνοιξαν μετά το πρώτο lock down, τηρούσαν με υγειονομικά μέτρα με χρήση προστατευτικών μασκών και αντισηπτικά στο αυτοκίνητο, ενώ σε επίπεδο Μαγνησίας δεν παρουσιάστηκε κάποιο κρούσμα κορωνοϊού. Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών ενισχύθηκαν από την Πολιτεία, μόνο μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών και ο πρόεδρος ανέφερε ότι πολλοί συνάδελφοί του δεν δικαιούνται να πάρουν χρήματα, λόγω των προϋποθέσεων, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.