Μαγνησία: Παρέσυρε ηλικιωμένο, όταν τον τύφλωσε ο ήλιος!

Δραματικές σκηνές χθες στα Δικαστήρια και καταδίκες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια

Δύο άτομα έκρινε ένοχους το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και τους καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 36 και 12 μηνών αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση, η χήρα του θύματος βγήκε εκτός εαυτού και προσπάθησε να επιτεθεί τον κατηγορούμενο, αλλά την συγκράτησαν οι δύο γιοί της.
Το Δικαστήριο καταδίκασε σε συνολική ποινή 36 μηνών με αναστολή, έναν 82χρονο κάτοικο χωριού κοντά στο Βόλο, που έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια.
Το ατύχημα έγινε στις 30 Ιουλίου 2018 στην οδό Αναλήψεως με Μαυροκορδάτου στο Βόλο, στις 10.55 το πρωί, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλικιωμένος και επιχείρησε να στρίψει στην οδό Μαυροκορδάτου προσέκρουσε σε μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν ένας 71χρονος και η σύζυγός του. Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του άνδρα και ο τραυματισμός της γυναίκας στο πόδι, ενώ ο άτυχος 71χρονος υπέκυψε μερικές μέρες αργότερα στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του είπε ότι εκείνη την ημέρα είχε κίνηση και ενώ βρισκόταν στην οδό Αναλήψεως σταμάτησε για να στρίψει στη Μαυροκορδάτου, ενώ από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας είχε σταματήσει ένα τζιπ, ο οδηγός του οποίου του έκανε σινιάλο να περάσει. Ο ίδιος είπε ότι παρόλο που έλεγξε δεν αντιλήφθηκε το μοτοποδήλατο και έγινε το ατύχημα.
Επίσης κατέθεσε ότι το δίκυκλο έπεσε πάνω του, γιατί αν το είχε παρασύρει θα το χτυπούσε από μπροστά και όχι από τη δεξιά πλευρά και για μερικές ημέρες μετά τηλεφωνούσε για να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρισκόταν η χήρα του 71χρονου, που ήταν συνεπιβάτης στο μοτοποδήλατο και ακόμη αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο από τον τραυματισμό της τότε, η οποία βγήκε εκτός εαυτού και προσπάθησε να επιτεθεί στον κατηγορούμενο, με αφορμή την τελευταία δήλωση του κατηγορούμενου και φώναζε ότι ο σύζυγός της δεν πρόλαβε να χαρεί τη σύνταξή του, ούτε και το ηλικίας 8 μηνών τότε εγγόνι του. Τελικά τη γυναίκα συγκράτησαν οι δύο γιοί της που βρισκόταν στο χώρο.
Οι γιοί του θύματος κατέθεσαν ότι δεν βρισκόταν μπροστά την ώρα που έγινε το ατύχημα και πληροφορήθηκαν από άλλα άτομα τι είχε συμβεί, ενώ άλλος μάρτυρας που οδηγούσε δίκυκλο κατέθεσε ότι υπήρχε ορατότητα και το δίκυκλο που οδηγούσε το θύμα σταμάτησε, πριν στρίψει και ενώ φαινόταν ότι θα συνέχιζε στην ευθεία.

Τον παρέσυρε στην Κ. Γατζέα

Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, έναν 58χρονο Αλβανό, κάτοικο Κορώπης, που παρέσυρε έναν 90χρονο πεζό στο ύψος της Κάτω Γατζέας, στις 6 Δεκεμβρίου 2017.
Ο κατηγορούμενος οδηγούσε αυτοκίνητο και είχε κατεύθυνση προς Βόλο και στις 16.40 χτύπησε με το μπροστινό δεξί μέρος του αυτοκινήτου του τον ηλικιωμένο που κινούταν πεζός και είχε κατέβει στο οδόστρωμα, λόγω κάδου απορριμμάτων που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι την ώρα εκείνη έδυε ο ήλιος, το φως τον τύφλωνε και δεν είδε τον πεζό, παρά με την άκρη του ματιού του μια σκιά. Ο ίδιος είπε ότι αμέσως φρέναρε και έστριψε αριστερά το τιμόνι για να αποφύγει τη σύγκρουση, ωστόσο άκουσε τον θόρυβο από την παράσυρση.
Γυναίκα που ήταν συνεπιβάτης του αυτοκινήτου δήλωσε επίσης ότι λόγω του φωτός του ήλιου που ήταν κόντρα, ούτε η ίδια αντιλήφθηκε τον άνθρωπο που περπατούσε στο οδόστρωμα.
Οι δύο γιοί του θύματος κατέθεσαν ότι ο πατέρας τους είχε πάει στο φαρμακείο και επιστρέφοντας αναγκάστηκε να κατέβει στο οδόστρωμα, λόγω ενός κάδου απορριμμάτων που δεν του επέτρεπε να περάσει από το πεζοδρόμιο, ενώ ο ανεψιός του θύματος είπε ότι ηλικιωμένος συνήλθε δύο λεπτά μετά την παράσυρση, ήθελε να σηκωθεί παρόλο που όλοι του έλεγαν να μην το κάνει, ο ίδιος βρήκε μια καρέκλα και τελικά τον έβαλε να καθίσει και με την καρέκλα μεταφέρθηκε στο πεζοδρόμιο, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο και την επόμενη μέρα πέθανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.