Μαγνησία: Θύμα απάτης επιχειρηματίας-Πως έχασε 3.000€

Μέσω συνδέσμου μεταφέρθηκε σε ιστοσελίδα τράπεζες - μαϊμού

Θύμα απάτης έπεσε ένας 59χρονος που διαθέτει προς ενοικίαση δωμάτια σε παραθαλάσσια περιοχή του Αλμυρού, όταν μπήκε σε υπερσύνδεσμο που τον μετέφερε σε ιστοσελίδα τράπεζας – μαϊμού και είδε να κάνουν «φτερά» από τον λογαριασμό του 3000 €. Για την υπόθεση καταδικάστηκε για απάτη μέσω υπολογιστή ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Ο νεαρός αλλοδαπός, παρουσιάστηκε στον 59χρονο ως ενδιαφερόμενος να κλείσει δωμάτιο και του έστειλε μήνυμα ότι κατέθεσε τα χρήματα και στο πλαίσιο διεκπεραίωσης της συναλλαγής, ζητώντας από τον επιχειρηματία, να πατήσει σε υπερσύνδεσμο που του είχε στείλει.
Ο επιχειρηματίας, πάτησε στον σύνδεσμο, μεταφέρθηκε σε εικονικό περιβάλλον τράπεζας, χωρίς να γνωρίζει ότι έβαζε τους κωδικούς του σε ένα ψεύτικο περιβάλλον, με αποτέλεσμα ο νεαρός κατηγορούμενος να του αποσπάσει ποσό 3.000 €.
Όταν κατάλαβε τι έγινε, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε διότι τα χρήματα κατέληξαν στον λογαριασμό του.
Ο 24χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο ότι θα επιστρέψει το ποσό που
απέσπασε από τον επιχειρηματία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.