Μεϊκόπουλος: Θα έπρεπε να ήταν προετοιμασμένη η πολιτεία για συμβάντα τύπου Αλοννήσου

Υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι πολίτες και θα πρέπει να υπάρχει και γι' αυτούς πρόβλεψη

Την ετοιμότητα και την οργάνωση της πολιτείας στον τρόπο διαχείρισης των κρουσμάτων, που εντοπίζονται σε τουριστικούς προορισμούς στηλίτευσε, με αφορμή το συμβάν της Αλοννήσου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, επισημαίνοντας πως η πολιτεία θα έπρεπε να είχε οργανωθεί, ώστε να ξέρει πως να διαχειριστεί τα κρούσματα που θα εμφανιστούν σε τουριστικούς προορισμούς. Σημείωσε πως ο εμβολιασμός είναι επιβεβλημένος, ωστόσο υπάρχουν και ανεμβολίαστοι πολίτες και γι’ αυτούς θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα, εφόσον η πολιτεία τους δίνει το δικαίωμα να ταξιδέψουν, κάνοντας τα απαραίτητα τεστ.

 

Ο κ. Μεϊκόπουλος μιλώντας για το περιστατικό της οικογένειας που ταξίδεψε στην Αλόννησο και ένα μέλος της βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, ανέφερε πως ο διαγωνισμός που διενεργήθηκε από τη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τα καταλύματα καραντίνας ήταν φωτογραφικός και ορίστηκαν μόλις 40, ενώ θα έπρεπε να ήταν πάνω από 100 στην Ελλάδα.

“Όταν τέθηκε το ζήτημα τι θα συμβεί με τα μικρότερα νησιά, οι απαντήσεις που δόθηκαν από την Πολιτική Προστασία ήταν πως η μέριμνα είναι να μετακινούνται τα κρούσματα και οι κοντινές επαφές στα μεγάλα νησιά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Σκιάθο”, είπε ο Βουλευτής και αναρωτήθηκε πως αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, όταν δεν υπάρχει η πρόβλεψη μίσθωσης σκάφους, μεταφοράς μετ α πλοία της γραμμής αλλά ούτε και μεταφορά με τα σκάφη του λιμενικού.

“Τα μέλη αυτής της οικογένειας βρέθηκαν στους πέντε δρόμους γιατί δεν μπορούσαν να μείνουν πουθενά, γιατί είναι αναρμόδιοι οι φορείς του νησιού να απαντήσουν. Κατέβηκαν με τα πόδια στο λιμάνι και ανέμεναν ώρες ολόκληρες χωρίς πρόβλεψη, μέριμνα και ενημέρωση. Κάποια στιγμή υπήρξε από την αστυνομία ο όχληση , ότι σπάτε την καραντίνα και κινδυνεύετε με πρόστιμα. Ευτυχώς φιλοτιμήθηκε ο άνθρωπος που είχε το ξενοδοχείο και τους έδωσε μια μικρή κατοικία στο Βότσι, σηκώθηκαν από το λιμάνι, περπάτησαν 2 χλμ και πήγαν στο Βότσι”, είπε ο κ. Μεϊκόπουλος τονίζοντας τις οργανωτικές ελλείψεις.

Μάλιστα αναρωτήθηκε εάν μπορούν τώρα να οριστούν ξενοδοχεία καραντίνας, μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Εμβολιασμός πριν τις διακοπές, αλλά και μέριμνα και για τους ανεμβολίαστους

Ο Βουλευτής σχολίασε όμως και το γεγονός ότι η εν λόγω οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί πριν ξεκινήσει τις διακοπές της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο νόσησης. Ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε πως σίγουρα είναι μια πολύ καλή απόφαση ο εμβολιασμός, πριν τις διακοπές, ανέφερε όμως πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο κι εφόσον η πολιτεία δίνει το δικαίωμα ταξιδιών με τεστ, τότε θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για την εκδοχή νόσησης, όπως στην περίπτωση της οικογένειας της Αλοννήσου.

“Από τη στιγμή που υπάρχει το δεδομένο των τεστ, θα έπρεπε να υπάρχει και η κατάλληλη προετοιμασία γι αυτά τα ενδεχόμενα. Η γενικότερη εικόνα είναι πως υπάρχει προβληματισμένος κόσμος και φοβισμένος και καλό θα ήταν να δει αυτές τις καθημερινές εικόνες, να αντιληφθεί τα γεγονότα και να προστρέξει να εμβολιαστεί. Από κει κι έπειτα δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε. Ο κόσμος που δεν έχει πάει να εμβολιαστεί είναι πολύς και πρέπει η πολιτεία να έχει φροντίσει”, είπε ο κ. Μεϊκόπουλος.

 

Αυτονόητος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των Βουλευτών

Αναφορικά με το ζήτημα περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από τους Βουλευτές ο κ. Μεϊκόπουλος επεσήμανε πως επειδή οι βουλευτές έρχονται σε ευρύτατη επαφή με τον κόσμο, με υπαλλήλους της Βουλής κτλ, είναι αυτονόητο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τόσο του προσωπικού της βουλής όσο και των βουλευτών.

Ο Βουλευτής ανέφερε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών είναι εμβολιασμένη, ενώ σε σχέση με το ενδεχόμενο να δοθεί στη δημοσιότητα λίστα των ανεμβολίαστων Βουλευτών, ο κ. Μεϊκόπουλος σχολίασε πως εάν γίνει μία τέτοια πράξη, θα πρέπει να γίνει με συντεταγμένο τρόπο και να μην προσκρούει η απόφαση αυτή σε προσωπικά δεδομένα και συνταγματικά δικαιώματα.

“Τέτοιου τύπου κινήσεις από την κυβέρνηση όμως συνιστούν και κάποιου είδους πανικό”, σχολίασε ο κ. Μεϊκόπουλος για το θέμα, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να κοιτάξει η κυβέρνηση και τι λάθη έχει κάνει ως προς την επικοινωνιακή και τη στρατηγική της στο θέμα της διαχείρισης του εμβολιαστικού προγράμματος. “Να κοιτάξει η κυβέρνηση τι έχει πάει λάθος επικοινωνιακά  και στρατηγικά και να χαράξουν νέα στρατηγική. Η λογική με τον καταναγκασμό δεν φαίνεται να λειτουργεί. Να βρεθεί άλλος τρόπος”, είπε τέλος ο Βουλευτής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.