Νάνσυ Μαλλέρου: Θα κάνουν τη διαφορά όσοι πήραν τα μαθήματα της εποχής κι έκαναν ένα βήμα μπροστά

Η διάσημη life coach, η “γκουρού της ευτυχίας”, λέει στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, πως μπορούν όλα να πάνε καλύτερα…

Την έχουν χαρακτηρίσει  «Γκουρού της Ευτυχίας» και είναι µία από τις κορυφαίες life, business & executive coaches στην Ελλάδα. Η κ. Νάνσυ Μαλλέρου ασχολείται από το 2006 με το Life coaching και μέσα από τη συνομιλία της στο Ράδιο ΕΝΑ και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, μεταφέρει όλη αυτή την πολύτιμη γνώση, για να βρει κανείς που θέλει να πάει στη ζωή του και αυτό να το επιτύχει. Μάλιστα, η κ. Μαλλέρου μιλώντας και για την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και τις ανατροπές που επέφερε στη ζωή πολλών, επεσήμανε πως τη διαφορά θα την κάνουν εκείνοι που πήραν τα μαθήματα της εποχής κι έκαναν ένα βήμα μπροστά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

Το coaching , όπως σημείωσε η ίδια είναι μια επιστήμη, μια μεθοδολογία που σε πηγαίνει από εδώ που είσαι,  εκεί που θέλεις να πας κι αυτό σημαίνει ή ότι θέλεις να γεφυρώσεις κάποιο χάσμα ή ότι πρέπει να πηδήξεις κάποιο εμπόδιο.

“Ο λόγος που δεν είσαι εκεί που θέλεις, είναι επειδή δεν ξέρεις που θέλεις να πας , είναι πολύς κόσμος χαμένος εκεί έξω, ή ξέρεις που θέλεις να πας, αλλά δεν ξέρεις πως να φτάσεις. Η δουλειά ενός coach ή μιας υπηρεσίας coaching είναι να σε βοηθήσει να φτάσεις. Κάνοντας αυτή τη δουλειά απ΄το 2006 κι αυτό που έχω δει είναι ότι χρειάζονται τρία πράγματα. Χρειάζεται γνώση, υποστήριξη και συνέπεια. Να ξέρεις κι αν δεν ξέρεις,  να μάθεις πως μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις, χρειάζεται η συνέπεια και χρειάζεται και υποστήριξη, που θα την πάρει κάποιος από έναν coach. Εγώ λέω την υποστήριξη θα τη πάρεις από την “φυλή” σου, ανθρώπους που βρίσκεις γύρω γύρω με τα ίδια ιδανικά, τις ίδιες αρχές, ίδιους στόχους και συμπορεύεσαι. Γιατί πολλές φορές ζητάμε συμβουλή από ανθρώπους που δεν θέλουν τα ίδια πράγματα με εμάς”, εξήγησε η κ. Μαλλέρου θέτοντας τις βάσεις για την επίτευξη στόχων.

Διαδικτυακό coaching μέσω της κοινότητας Nama

 Θέλοντας η ίδια να προσφέρει σε περισσότερους ανθρώπους και εκτός των Αθηνών αποφάσισε με τη συνέταιρο της Health & Wellness Lifestyle Coach, κ. Μαλού Λαρσινού να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας coaching, τη Nama, που ουσιαστικά αποτελεί μία “φυλή” ανθρώπων που ακολουθούν τα βήματα του coaching.

“Η πλατφόρμα είναι συνδρομητική και είπα γιατί να μην δίνουμε 1 ευρώ την ημέρα, να παίρνουμε αυτή τη γνώση, να παίρνουμε αυτή την υποστήριξη από αυτή την “φυλή”,  που έχει δημιουργηθεί και να παίρνουμε και τη συνέπεια; Εγώ και η συνέταιρός μου κάθε εβδομάδα κάνουμε ζωντανό coaching,  πιάνουμε ένα θέμα και ο κόσμος έρχεται σε επαφή μεταξύ του και αυτή τη στιγμή έχουμε ανθρώπους από πάρα πολλές χώρες και από πάρα πολλά μέρη.

Ξέρω ότι δημιουργήθηκε μία ομάδα Nama στην Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και ο κόσμος βρίσκεται και συζητά τον στόχο του ή αυτό που θέλει ο καθένας να κάνει. Είναι εξαιρετικά συγκινητικό ότι έχουμε καταφέρει” εξήγησε η κ. Μαλλέρου για τη λειτουργία και στον στόχο της κοινότητας.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η λέξη που επιλέχθηκε να αντιπροσωπεύσει την πλατφόρμα κι αυτή την κοινότητα είναι σημειολογική καθώς νάμα  είναι το κόκκινο κρασί της μετάληψης, αλλά και το καθαρό νερό που αναβλύζει. “Έτσι θέλω να είναι η ζωή, να αναβλύζει όπως το καθαρό νερό μιας βρύσης, που ρέει καθαρά και διάφανα. Γι΄ αυτό παλεύουμε”, σχολίασε.

Ένα βήμα μπροστά αυτή την περίοδο, ισούται με τρία βήματα

 Πόσο δύσκολο όμως είναι  να θέσει κανείς στόχος και να προχωρήσει με αισιοδοξία στη ζωή του σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία όπως αυτή της πανδημίας και των lockdown; “Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο το αντίδοτο είναι να βάλεις στόχους”, απαντά η κ. Μαλλέρου. “Όταν όλοι κάνουν πίσω, εάν κάνεις εσύ ένα βήμα μπροστά, είναι σαν να έχεις κάνει τρία. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή περίοδος για να βάλεις στόχους, να κοιτάξουμε για άλλα καινούργια. Θέλει σύνεση, σωφροσύνη αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ καλή περίοδος”, επεσήμανε.

Σημείωσε πως οι προηγούμενες γενιές των γονιών και των παππούδων μας πέρασαν πολύ δύσκολα, με γενοκτονίες και πολέμους, πότε η ίδια θεωρεί εύκολο και τεμπέλικο να παραιτηθεί κανείς λόγω της υπάρχουσας κατάστασης. “Φτιάχνοντας όλα αυτά οι γονείς και οι παππούδες μας γιατί να μην μπορούμε εμείς;  Δεν ελέγχουμε τους εξωτερικούς παράγοντες, αλλά ελέγχουμε πως θα σκεφτούμε εμείς, τι θα κάνουμε. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά κάθε εποχή έχει τις δικές τις δυσκολίες, κάποιος τις βλέπει ανυπέρβλητες κάποιος λέει ότι θα παλέψει με αυτό που έχει”, σημείωσε.

«Ο κόσμος φάνηκε να αλλάζει πολύ στο πρώτο

Lockdown, όμως με τον καιρό επέστρεψε στα παλιά»

Εκείνο δε που τόνισε, είναι πως ο κόσμος φάνηκε να αλλάζει πολύ στο πρώτο Lockdown, όμως με τον καιρό επέστρεψε στα παλιά. “Είναι σαν να φάγαμε… δηλητηριασμένη τυρόπιτα από το μαγαζί της γωνίας  και μετά από ένα μήνα να ξαναπάμε για την ίδια τυρόπιτα. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που πήραν μαθήματα, τα φέρνουν στη ζωή τους κι αυτοί θα κάνουν τη διαφορά και μετά αυτούς θα τους πούμε τυχερούς. Δεν είναι τυχεροί, είναι αυτοί που πάλεψαν, άνοιξαν τα μυαλά τους κι έκαναν τη διαφορά”, τόνισε η κ. Μαλλέρου.

Η ίδια επιμελήθηκε και ένα ημερολόγιο με τίτλο “Καλύτερα γίνεται το 2022”. Στην ερώτηση εάν γίνεται η καλύτερα…, εκείνη τόνισε χαρακτηριστικά πως “Αν δεχτούμε ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν ποτέ καλύτερα,  μου ακούγεται σαν μια παραίτηση και ότι έχω παραδώσει τον έλεγχο της ζωής μου … Πιστεύω ότι γίνονται καλύτερα. Πρέπει να προσπαθώ γι’ αυτό. Καλύτερα θεωρώ το να νιώσω λίγο καλύτερα σήμερα, να είμαι πιο παραγωγική σήμερα, να είμαι κάτι καλύτερο σήμερα, να κάνω καλύτερες επιλογές, να δώσω λίγο καλύτερη ενέργεια και όλα αυτά μπορούν να μας δώσουν και το καλύτερο αποτέλεσμα”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.