Νίκη Δανδόλου: Να εκμεταλλευτούμε τα εργαλεία της Ε.Ε. για να κάνουμε μεγαλύτερο άλμα στο μέλλον

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ κα Νίκη Δανδόλου.
Νέα προγράμματα για τις ανάγκες των νησιών ανακοίνωσε η Ειδ. Γραμματέας Διαχείρισης Ευρ. Προγραμμάτων

Να εκμεταλλευτεί η χώρα αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος, τα εργαλεία που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να γίνει μεγαλύτερο άλμα προς το μέλλον, τόνισε μεταξύ άλλων, η κ. Νίκη Δανδόλου Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η οποία βρέθηκε στη Σκιάθο και συμμετείχε στην 47η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης ελληνικών νησιών. Μάλιστα η ίδια προανήγγειλε πως θα υπάρξουν και νέα προγράμματα για να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιών.
Τον επιμελητηριακό κόσμο των νησιών, άκουσαν το διήμερο της Γενικής Συνέλευσης γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης, οι οποίοι μίλησαν για θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα, αλλά και για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα και τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί για τη στήριξή της, ενώ αναφέρθηκαν και στο μέλλον και στην αξιοποίηση των υπόλοιπων εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πλευρά της η Ειδική Γραμματέας κ. Νίκη Δανδόλου αναφερόμενη στα εργαλεία που έρχονται από την Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά πως “Μέχρι στιγμής, παρότι ήταν μία δραματική κατάσταση κι εξακολουθεί να είναι μια στενάχωρη εικόνα ακόμη και τώρα με την έλλειψη ζωής στα νησιά, αυτό δεν θα είναι μακροπρόθεσμο και σε κάθε περίπτωση θα μπορέσει η οικονομία μας να ανακάμψει, αλλά βεβαίως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και τη στήριξη που έρχεται και από την ΕΕ επ’ αφορμή της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού, για να κάνουμε το μεγαλύτερο άλμα προς το μέλλον και να στηρίξουμε την οικονομία μας.
Τα εργαλεία, που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν με τη βοήθεια και της επιχειρηματικότητας, με τη βοήθεια και των επιμελητηρίων κι όλων των παραγόντων μαζί θα δώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Η αξιοποίηση των πόρων αυτών πρέπει να φανεί και στην πραγματική οικονομία”.
Η κ. Δανδόλου έκανε λόγο για οριζόντια παρέμβαση προγραμμάτων για τη στήριξη των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν εξειδικευμένα αυτή τη στιγμή εργαλεία για τα νησιά, παρόλα αυτά τόνισε πως σχεδιάζονται κάποια προγράμματα, που θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των νησιών είτε ανάλογα με τον τομέα, είτε με τη γεωγραφία.
” Όλες οι νησιωτικές επιχειρήσεις έλαβαν την υποστήριξη της πολιτείας. Ειδικά στοχευμένα προγράμματα σε συνδυασμό και συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία είναι στη σκέψη μας και σε εξέλιξη στο επόμενο διάστημα, σε διάφορους τομείς”, κατέληξε η Ειδική Γραμματέας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.