Νικόλαος Αντζινάς: «Οι κυβερνήσεις θέλουν τους συνταξιούχους στα… λαϊκά συσσίτια»

Αυξήσεις «ψίχουλα», ενώ οι λεγόμενοι υψηλοσυνταξιούχοι δεν θα πάρουν τίποτα
Ένα ποσοστό 65-70% των συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις , σύμφωνα με τον Β' Αντιπρόεδρο του ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.

Έντονος είναι ο προβληματισμός των συνταξιούχων εάν τελικά θα δουν αυξήσεις στα πορτοφόλια τους, προκειμένου να μπορέσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της εποχής.
Σύμφωνα με τον Β’ Αντιπρόεδρο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ κ. Νικόλαο Αντζινά, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, μόνο ένα 65-70% των συνταξιούχων θα δει αυξήσεις και όχι το 94% που διατείνεται η κυβέρνηση, ενώ σημείωσε πως όλες οι κυβερνήσεις με τις αποφάσεις τους φαίνεται πως θέλουν να επαναφέρουν τους συνταξιούχους στα λαϊκά συσσίτια.
Ο κ. Αντζινάς χαρακτήρισε ως φούσκα την αύξηση του 7%, που πομπωδώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναγγέλλει η κυβέρνηση, τη στιγμή που όλοι βλέπουν στον οικογενειακό τους προγραμματισμό την αύξηση του κόστους ζωής να υπερβαίνει το 25% . «Η αύξηση του 7% είναι ψίχουλα στον πεινασμένο», σχολίασε ο ίδιος.
Ο εκπρόσωπος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, ανέφερε πως υπάρχει ένα πρόβλημα και μια διαφορά που εντοπίζεται κυρίως στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν θα λάβουν χρήματα από την προσωπική διαφορά και θα χάσουν από 200 έως 500 ευρώ.
«Εμείς του ΤΕΒΕ είχαμε ένα εύρωστο ταμείο πριν την ενοποίησή του με το ΤΣΑ και το Ταμείο Εμπόρων και ήταν καλύτερο και στη σχέση ασφαλισμένων- συνταξιούχων αλλά και στην οικονομική του επάρκεια και ακίνητη περιουσία. Τότε, στην ενοποίηση έγινε μια συμφωνία οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ να πάρουν κάτι παραπάνω γιατί είχαμε πολύ καλύτερη αναλογία ασφαλισμένων- συνταξιούχων», ανέφερε ο κ. Αντζινάς.

«Στοχοποίηση της συντριπτικής
πλειοψηφίας των συνταξιούχων»

Ωστόσο, με τον νόμο Κατρούγκαλου, συνέχισε ο κ. Αντζινάς, κομματιάστηκε η σύνταξη. «Εγώ ήξερα ότι έπαιρνα 1600-1700 ευρώ. Ήρθε η πενταετία των μνημονίων 2010-2015 μείωσε τις συντάξεις και από 1600 πήγε η σύνταξη 1100-1200 ευρώ και έρχεται ο νόμος Κατρούγκαλου και τις κομματιάζει. Η μία είναι η εθνική σύνταξη 350 ευρώ, η δεύτερη είναι η ανταποδοτική με βάση αυτά που είχες πληρώσει, άλλα 350 ευρώ, όμως για να μην εκτεθεί με τα 700 ευρώ μία αριστερή κυβέρνηση ανέβαλε την εφαρμογή της προσωπική διαφορά που σε μας είναι από 250 έως 500 ευρώ και λέει εν καιρώ θα εφαρμοστεί, χωρίς να κλείσει το θέμα. Αυτή η κίνηση όμως άνοιξε τον δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση που δεν βλέπει με καλό μάτι τις αδύναμες τάξεις και έρχεται σήμερα και λέει αυξάνω 7% τη σύνταξη, τη στιγμή που ο πληθωρισμός θα περάσει το 15%.
Μας λέει δεν θα πάρετε εσείς αύξηση, ενώ μας είχαν υποσχεθεί ότι θα ανασταλεί η εφαρμογή νόμου Κατρούγκαλου για την προσωπική διαφορά και φτάνουμε σήμερα στη στοχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνταξιούχων», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Ενιαίου Δικτύου.

Τόνισε πως μεγάλο πρόβλημα με το θέμα της προσωπικής διαφοράς θα έχουν οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, ενώ τίθεται και ζήτημα διαβίωσης. Μάλιστα, ο κ. Αντζινάς χαρακτήρισε ως προπαγάνδα το ποσοστό του 94% που ανέφερε ο Υπουργός ότι είναι αυτό -των συνταξιούχων- που θα ενισχυθεί, επισημαίνοντας πως πραγματική αύξηση δεν θα δει πάνω από το 65-70% των συνταξιούχων.
Ο ίδιος ανέφερε πως οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια που υπάρχει και στράφηκε κατά όλων των κυβερνήσεων ότι «μας έχουν προγράψει, θέλουν να μας επαναφέρουν σε λαϊκά συσσίτια. Πρέπει να ομονοήσουν και να σταματήσουν να μοιράζουν υποσχέσεις, αλλά να μας ενισχύσουν σημαντικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.