Παρών για τις δημοτικές εκλογές στον Αλμυρό ο Β. Χατζηκυριάκος

Μέσω μιας ευρείας αυτοδιοικητικής παράταξης. Ποιες οι σκέψεις και η πορεία για την πόλη

Παρών δηλώνει, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αλμυρού, ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, μέσω μιας ευρείας αυτοδιοικητικής παράταξης, ενώ η πρώτη συζήτηση έγινε την περασμένη εβδομάδα και έπεται συνέχεια.
Ο κ. Χατζηκυριάκος μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και είπε ότι η παράταξη που είναι επικεφαλής αυτό τον καιρό, υφίσταται από το 2002, συμμετέχει στα δημοτικά πράγματα, έχει τη δυνατότητα να ανανεώνεται, να εκσυγχρονίζεται και να είναι παρούσα στα τεκταινόμενα της πόλης. «Είναι πολύ σημαντικό μια δημοτική παράταξη, να έχει αυτές τις αντοχές και να παίζει αυτό το ρόλο, σε μια περιοχή όπως η επαρχία Αλμυρού, διότι από εκεί παράγεται η πολιτική και η σκέψη ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να υπάρχει», τόνισε και πρόσθεσε ότι το ποια είναι η παράταξη και από ποιους αποτελείται, το δηλώνουν μέσα από τις συγκεντρώσεις, μια διεργασία που γίνεται και μετά από διαλογική συζήτηση.

Σε λανθασμένο δρόμο η πορεία του Αλμυρού

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, στην κίνηση συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί άνθρωποι απ’ όλους τους οικισμούς, όλων των χώρων, ώστε να δημιουργηθεί η πρόταση που θα κατατεθεί στις επόμενες εκλογές.
Σε συγκέντρωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν οι υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές, τόνισε ότι έγινε το πρώτο ξεκίνημα, τα μέλη έκαναν την αυτοκριτική τους και μια ανασκόπηση, από την προηγούμενη τετραετία μέχρι σήμερα, τόσο για τη Δημοτική Αρχή, όσο και την παρουσία της παράταξης ως αντιπολίτευση, ενώ αποφασίστηκε η καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη, να είναι παρούσα στις επόμενες εκλογές και να διαδραματίσει ρόλο, για να λυθούν προβλήματα της πόλης και να διορθωθεί η κατεύθυνση που πήρε τα τελευταία χρόνια, που, κατά την άποψη του συνδυασμού είναι σε τελείως λανθασμένο δρόμο.

Θα ανακοινωθεί ο προγραμματικός λόγος της κίνησης

Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού, είπε ότι η παράταξη αποτελείται από ανθρώπους όλων των πολιτικών αποχρώσεων, όλες τις κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα, είναι πολυσυλλεκτική και προτεραιότητα έχει να λύσει τα προβλήματα της πόλης και όχι μόνο να ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις.
Ο κ. Χατζηκυριάκος, είπε ότι στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο προγραμματικός λόγος της κίνησης, αλλά και τι πιστεύει σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ενώ τόνισε ότι και τα πολικά κόμματα, πρέπει να τη δουν ήρεμα και να αποφασίσουν, με βάση τις προτάσεις και ποιος μπορεί να λύσει τα προβλήματα του τόπου.

«Πελαγοδρομεί η Δημοτική Αρχή»

Ο επί δύο θητείες δήμαρχος Αλμυρού, εκτιμά ότι μια δημοτική αρχή πρέπει να κατανοήσει τι συμβαίνει, ποια είναι η εποχή μας και τι ζητήματα υπάρχουν.
«Αυτά δεν τα έχει κατανοήσει η σημερινή αρχή και γι’ αυτό πελαγοδρομεί και τρέχει πίσω από τα γεγονότα χωρίς κατεύθυνση. Επίσης είναι τυχερή, που υλοποιεί ένα έργο που είχαμε προγραμματίσει από την προηγούμενη τετραετία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Β. Χατζηκυριάκος είπε, ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως η ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της ανεργίας, να παραχθεί άμεσα εισόδημα για την περιοχή, αλλά να υπάρξει και κοινωνική πολιτική. «Τα ζητήματα αυτά η Δημοτική Αρχή, δεν τα κατανοεί και δεν προσπαθεί καν να υλοποιήσει στόχους που δεν έχει προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε.
Ο ίδιος πρότεινε τη δημιουργία Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο, που θα αναπληρώσει τους Συνεταιρισμούς, θα στηρίξει τους αγρότες και θα προτείνει κατευθύνσεις για τους νέους αγρότες, ώστε η περιοχή να ανέβει μέσα από την αγροτική παραγωγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.