Πήλιο: Αναζητείται δομή για να φιλοξενήσει 45χρονο που ήταν κλειδωμένος σε στάβλο

Φιλοξενείται προσωρινά στο σπίτι μέλους της επιτροπής εποπτείας του συμπαραστάτη του

Καμία εξέλιξη δεν παρατηρήθηκε στην υπόθεση του 45χρονου άνδρα με νοητική υστέρηση που βρέθηκε χτυπημένος και κλειδωμένος από τον νομικό συμπαραστάτη του, σε υπόγειο με ζωοτροφές στο σπίτι του, στο Μούρεσι.
Ο 60χρονος δικαστικός του συμπαραστάτης και συγγενής του, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, δεν εντοπίστηκε στο όριο του αυτοφώρου και δεν συνελήφθη, ενώ με την υπόθεση ασχολούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες και η Εισαγγελία.
Ο 45χρονος εντοπίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη μέσα στο πίσω μέρος του σπιτιού του που χρησιμοποιείται ως στάβλος και περιείχε ζωοτροφές, ήταν ελαφρά χτυπημένος στο κεφάλι και φώναζε βοήθεια, τον άκουσαν οι γείτονες και κάλεσαν την Αστυνομία και το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.
Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο έμεινε μια μέρα και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο και έκτοτε φιλοξενείται προσωρινά στο σπίτι μέλους της επιτροπής εποπτείας του συμπαραστάτη του, που ενώ εισέπραττε την αναπηρική του σύνταξη, τον άφηνε νηστικό και είχε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας είχε προτείνει από το 2021 αλλαγή δικαστικού συμπαραστάτη για τον 45χρονο σήμερα, ωστόσο αυτό δεν έγινε και ήδη ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κ. Καραγεωργίου ζήτησε να βρεθεί μια δομή που θα αναλάβει τη φιλοξενία του μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εφαρμοστεί ο νόμος.
Αύριο Πέμπτη αναμένεται ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου να ζητήσει ακρόαση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες και ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε ο 45χρονος να μεταφερθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μακριά από τον κακοποιητή του, καθώς δεν έχει άλλους συγγενείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.