Πήραν τα «βαλιτσάκια» για κατ’ οίκον κουρέματα και επαγγελματίες κουρείς!

Ο πρόεδρος του συλλόγου κομμωτών, ζήτησε απ΄ το κράτος, να διαφυλαχτεί το επάγγελμα και οι επαγγελματίες

Το γεγονός ότι στη διάρκεια του τρέχοντος lock down ακόμη και επαγγελματίες πήραν «βαλιτσάκια» και πήγαν σε σπίτια για κατ’ οίκον κουρέματα, εφόσον τα κουρεία και κομμωτήρια είναι κλειστά, λαμβάνοντας όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα, γνωστοποίησε με το θάρρος της αλήθειας, ο κ. Στέλιος Κλειτσινάρης πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων – Κομμωτών Βόλου «Αγία Τριάς», που ζήτησε από το κράτος μέτρα, για να διαφυλαχτεί το επάγγελμα και οι επαγγελματίες.
Ο κ. Κλειτσινάρης μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ», αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα των καταστημάτων, για τα οποία λογικά θα γίνουν ανακοινώσεις σήμερα και εκτίμησε, ότι αν ανοίξουν τα κουρεία και κομμωτήρια θα είναι με όλες τις προφυλάξεις, τα τηλεφωνικά ραντεβού και το όριο ατόμων σε κάθε κατάστημα, ενώ πιθανόν θα οριστεί και ωράριο.

Δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον

Όπως είπε, το ενδιαφέρον των ανθρώπων για κούρεμα, δεν είναι τόσο μεγάλο, όσο στο προηγούμενο lock down, κάτι που έχει να κάνει με τον φόβο του κόσμου για την πανδημία, που είναι μεγαλύτερος τώρα, αν και αυτό είναι κάτι που οι επαγγελματίες θα δουν στην πορεία.
Τις τελευταίες μέρες πριν το νέο lock down, στα κουρεία και κομμωτήρια έσπευσαν περισσότεροι άνθρωποι για καλλωπισμό, κουρεύτηκαν και άλλοι συμπολίτες που το είχαν προγραμματίσει για τις επόμενες μέρες, αλλά έμειναν όσοι είχαν κουρευτεί λίγες μέρες πριν τα περιοριστικά μέτρα, ανέφερε.
Ο κ. Κλιτσινάρης αναφέρθηκε και στο πλανόδιο κούρεμα σε σπίτια, που αναδείχτηκε στην πρώτη περίοδο καραντίνας, αλλά συνεχίζεται και τώρα. Όπως εξήγησε, στο πρώτο lock down δεν δούλεψε κανένας επαγγελματίας και βγήκαν τα «βαλιτσάκια», αλλά το κράτος δεν προστάτεψε τον επαγγελματία σε καμία περίπτωση.

Πήραν τα «βαλιτσάκια» και επαγγελματίες

«Αυτή τη φορά θύμωσαν οι επαγγελματίες και από τις συζητήσεις που είχαμε στην τελευταία συνέλευση και αυτή τη φορά βγήκαν και επαγγελματίες μέλη του Σωματείου για κατ’ οίκον κούρεμα. Αυτό δεν δικαιολογείται, αλλά δεν φτάνουν τα χρήματα. Την προηγούμενη φορά που είχαμε κλείσει συσσωρεύτηκαν όλες οι υποχρεώσεις στον Αύγουστο με Σεπτέμβριο και πλέον ο καθένας κοιτάει πως θα επιβιώσει», επισήμανε ο πρόεδρος του κλάδου.
Ο Στ. Κλειτσινάρης τόνισε ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και το κράτος θα πρέπει να μεριμνήσει τι θα κάνει, ώστε και το επάγγελμα να διαφυλάξει και πως θα προστατέψει την επαγγελματία.
Ο πρόεδρος του κλάδου είπε ότι τα κουρεία και κομμωτήρια έχασαν το 30% της πελατείας τους στο πρώτο lock down, ενώ αναφερόμενος στις κατ’ οίκον επισκέψεις τόνισε ότι οι επαγγελματίες ξέρουν να πάρουν τα μέτρα προστασίας που επιβάλλουν τα υγειονομικά επίπεδα και στο τεχνικό κομμάτι.
Ο πρόεδρος των κουρέων και κομμωτών δήλωσε ότι δεν είναι υπέρ του κατ’ οίκον κουρέματος, γιατί στο κουρείο ή στο κομμωτήριο, είναι καλύτερες οι συνθήκες και για τον πελάτη.
Ακόμη είπε ότι οι επαγγελματίες, μπορούν να δουλέψουν κατ’ οίκον, όπως σε ένα χτένισμα γάμου, κόβοντας απόδειξη από το κατάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.