Ποια είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Βολιώτισσα λεχώνα με το βρέφος της στο Πανεπιστημιακό, ενώ 31 νέα κρούσματα «έδωσε» χθες ο ΕΟΔΥ

Εκτροχιάζεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε καθημερινή βάση σε όλη την χώρα αλλά και στη Μαγνησία, ενώ συνολικά 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού «έδωσε» χθες στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ. Τα θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στον νομό αυξάνονται καθημερινά και για να μην υπάρχει σύγχυση στους πολίτες η Περιφέρεια δεν θα ανακοινώνει πλέον τα κρούσματα ανά νομό, καθώς ορισμένες φορές διαφοροποιούνταν τα στοιχεία με αυτά που ανακοίνωνε ο ΕΟΔΥ. Πέραν αυτού, υπήρξε η πληροφορία, ότι έληξε η σχετική σύμβαση που υπήρχε και για τα αντιδραστήρια, οπότε αναμένονται τα νεότερα την ερχόμενη εβδομάδα.
Βέβαια, ο ΕΟΔΥ κατέγραφε σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και ώρες, ωστόσο από δω και πλέον η ενημέρωση θα γίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο ιός έπαυσε. Αντίθετα, βρίσκεται στην κοινότητα πολύ έντονα. Αυτό επιβεβαιώνεται πως μόνο από το Σάββατο έως και την Τετάρτη υπήρχαν στη Μαγνησια 132 θετικά επιβεβαιωμένοι νοσούντες από τον ιό. Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Βόλου μέχρι και χθες νοσηλεύονταν 23 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ δύο Βολιώτες ηλικίας 52 ετών ο ένας και περίπου 70 ο άλλος διασωληνώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας –Covid που δημιουργήθηκε στο Αχιλλοπούλειο. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση νεαρή Βολιώτισσα με το μόλις τριών μηνών βρέφος της.

΄Άλλοι δύο απο το κέντρο αποκατάστασης στο Νοσοκομείο

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊου πανελλαδικά αλλά και στον Βόλο κι αυτό φέρει μεγάλη πίεση και στο Νοσοκομείο Βόλου. Τα δύο κρεβάτια της ΜΕΘ Covid που αναπτύχθηκαν στην Εντατική, δεν πρόλαβαν να δημιουργηθούν και αμέσως γέμισαν.
Το βράδυ της Τετάρτης δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στην κλινική covid, μεταφέρθηκαν στη νέα ΜΕΘ κορωνοϊου και διασωληνώθηκαν καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας είναι ηλικίας μόλις 52 ετών, ενώ ο δεύτερος περίπου 70.
Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση προς όλους να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα, καθώς οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στο Νοσοκομείο Βόλου.
Χθες νοσηλεύονταν στις κλινικές covid 25 θετικοί ασθενείς με ήπια συμπτώματα, αριθμός ρεκόρ για το Νοσοκομείο Βόλου. Από αυτούς, οι έντεκα προέρχονται από το Κέντρο Αποκατάστασης, εννέα που είχαν εισαχθεί από το απόγευμα της Τρίτης και άλλοι δύο που εισήχθησαν χθες το απόγευμα. Η ηλικία των υπολοίπων κυμαίνεται από 50 έως 70 ετών, ενώ υπάρχουν και νεότεροι κοντά στα 30 έτη.

Βολιώτισσα με το μωράκι της στο Πανεπιστημιακό

Την ίδια στιγμή μία νέα εισαγωγή θετικού κρούσματος από τον Βόλο καταγράφηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για νεαρή γυναίκα που νοσεί από κορωνοϊό και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα μαζί με το τριών μηνών βρέφος της.
Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε υπηρεσία στο δημαρχείο Βόλου
Στο μεταξύ, νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στον Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα σε τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο Βόλου και είναι συνάδελφος ενός εκ των τριών υπαλλήλων που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό προ ημερών.
Στο μεταξύ η ιχνηλάτηση των επαφών των τριών πρώτων κρουσμάτων συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής ο Δήμος Βόλου επίσημα δεν έχει ενημερώσει για κανένα από τα παραπάνω περιστατικά, αλλά ούτε και για τις κινήσεις που έχει κάνει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ζητήματος. Εκείνο που έγινε γνωστό ειναι πως δόθηκε η εντολή στους εργαζομένους του Δημαρχείου να εξεταστούν για κορωνοϊό, μετά και δύο πλέον κρούσματα στο κτήριο, κάνοντας rapid test, στην εξέταση που διοργάνωσε ο Δήμος. Αυτό σήμαινε πως οι εργαζόμενοι έπρεπε να στηθούν στην ουρά μαζί τον υπόλοιπο κόσμο που ανέμενε να εξεταστεί.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.