«Πολιτικοί Συνταξιούχοι Δημοσίου»: «Δεν έχουμε να πάρουμε ούτε δώρα στα εγγόνια»

«Έχουν γίνει φοβερές περικοπές», όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα, η γραμματέας του τοπικού Συλλόγου

Στα όριά τους είναι οι πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου της Μαγνησίας, καθώς οι μικρές συντάξεις που πλέον λαμβάνουν, δεν αρκούν, ούτε για να βγάλουν τον μήνα, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Γεωργία Ζερβού, γραμματέως του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας, ότι δεν έχουν χρήματα, να πάρουν ούτε δώρα στα εγγόνια τους.
Η γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή* και είπε ότι τα χρήματα δεν τους φθάνουν να περάσουν ούτε για μισό μήνα. «Θέλουμε να πάρουμε δώρα στα εγγόνια μας και δεν μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουν γίνει φοβερές περικοπές»

Η κα Ζερβού επισήμανε ότι ακόμη και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, αν και υποτίθεται ότι έχουν καλύτερες αποδοχές, τα χρήματά τους δεν φτάνουν, καθώς έχουν γίνει φοβερές περικοπές και παρά τις υποσχέσεις για αναδρομικά κλπ. όσα λέγονται δεν είναι αλήθεια.
Επίσης είπε ότι οι συνταξιούχοι με τους αγώνες τους κατάφεραν να διεκδικήσουν λίγα πράγματα, όπως η προσωπική διαφορά, αλλά παρόλο που δόθηκε μικρή αύξηση, αφορά λίγους συνταξιούχους που πήραν από 3 ως 10 € αύξηση.
Η κα Ζερβού είπε ότι οι συνταξιούχοι διεκδικούν αξιοπρεπείς συντάξεις και σύστημα υγείας ανοιχτό και προσβάσιμο για τους ίδιους, καθαρό περιβάλλον και θάλασσες και επειδή δεν είναι εργαζόμενοι για να κάνουν απεργία, ο μόνος δρόμος είναι να βγουν στους δρόμους, όπως γίνεται συχνά σε Πανελλήνια κλίμακα.

«Κινδυνεύουν να σταματήσουν την λειτουργία τους»

Επίσης ανέφερε ότι από τις συντάξεις παρακρατείται ποσό 0,20 € μηνιαίως, το οποίο αποδίδεται στις Ομοσπονδίες που δίνουν ένα ποσοστό στα πρωτοβάθμια όργανα για τις ανάγκες του κινήματος. Η ίδια είπε ότι τα χρήματα αυτά έχουν να δοθούν, από το 2018 και παρά τις συνεχείς υποσχέσεις ότι θα δοθούν, ακόμη και από τον πρωθυπουργό. Συνέπεια της μη απόδοσης, είναι να κινδυνεύουν να σταματήσουν την λειτουργία τους, λόγω των εξόδων που δεν μπορούν να καλυφθούν.
Η κα Ζερβού εξήγησε ότι ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Μαγνησίας, αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ενώ η λέξη «πολιτικών» μπήκε για να ξεχωρίζουν από τους στρατιωτικούς και τους δικαστικούς. Είναι ένας Σύλλογος από τους 60 που υπάρχουν Πανελλαδικά και είναι μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, με μέλη από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που υπηρέτησαν σε υπουργεία (δικαστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στις Εφορίες) και στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τη γραμματέα, ο Σύλλογος συμπορεύεται τοπικά και διεκδικεί με τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις (ΙΚΑ, Εμπόρων, Τσιμεντοβιομηχανίας, ΝΑΤ), επίλυση συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών, οικονομικών και κοινωνικών, γιατί τα προβλήματα που υπάρχουν είναι κοινά.

*Η συνέντευξη, δόθηκε πριν τη σύσταση εκ νέου σε Σώμα της νέας διοίκησης που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.