Προκαταρκτική για «κατάληψη» σπιτιού από αλλοδαπούς στον Βόλο

Ζητείται από τις υπηρεσίες, προστασία των περιοίκων και δυνατότητα εκκένωσης

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας υπηρεσίας για το υπό «κατάληψη» παλιό σπίτι στην οδό Καραμπατζάκη στον Βόλο από αλλοδαπούς. Αποδέκτης της εισαγγελικής παραγγελίες είναι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Βόλου και Αστυνομία), που καλούνται να διακριβώσουν την κατάσταση που επικρατεί εντός του σπιτιού και να λάβουν κάθε μέτρο προς αποτροπή κινδύνου για τη δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των περιοίκων.
Η παραγγελία για προκαταρκτική δόθηκε, μετά από καταγγελία που έκαναν δύο περίοικοι στην εισαγγελέα υπηρεσίας, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν ότι στο σπίτι έμενε μια ηλικιωμένη γυναίκα που απεβίωσε και πιθανόν ο κληρονόμος του ακινήτου είναι κάτοικος εξωτερικού.
Ακόμη εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί και τους κινδύνους που υπάρχουν για τη δημόσια υγεία, από άγνωστο αριθμό Πακιστανών που έκανε «κατάληψη» το παλιό σπίτι και μένει εκεί (εκτιμάται ότι είναι 10 ίσως και 15 άτομα).
Η εισαγγελέας ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να γίνει προκαταρκτική έρευνα, να εξακριβωθεί πόσα άτομα μένουν στο σπίτι, η ταυτότητα του ιδιοκτήτη και να διερευνηθεί αν υπάρχει δυνατότητα εκκένωσης, για παραβίαση του άρθρου 22 του Υγειονομικού Κανονισμού προς αποτροπή κινδύνου για τη δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των περιοίκων.
Με βάση την εισαγγελική παραγγελία οι υπηρεσίες μπορούν να μπουν στο σπίτι και να κάνουν καθαρισμό, που μπορεί να έγινε στις αρχές του μήνα, αλλά οι αλλοδαποί επέστρεψαν στο σπίτι, ενώ αν στοιχειοθετείται κατηγορία για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, μπορεί να ασκηθεί δίωξη τόσο κατά του ιδιοκτήτη, όσο και κατά των αλλοδαπών που διαμένουν εκεί.

Σημειώνεται ότι το παλιό σπίτι δεν έχει νερό και ρεύμα, ο βόθρος είναι γεμάτος, όπως καταγγέλλουν γείτονες, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί να απορρίπτουν ακαθαρσίες και άλλα σκουπίδια στον γύρω χώρο, με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη εβδομάδα του μήνα ο εισαγγελέας έστειλε επείγον έγγραφο στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για αυτοψία στο χώρο, στο Δήμο Βόλου, για να καθαρίσει το χώρο, με κοινοποίηση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για έλεγχο τυχόν παραβάσεων και συνδρομή στις δύο υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.