Σε απόγνωση οι Βολιώτες ανθοπώλες που βρίσκονται εκτός μέτρων στήριξης

Περιλαμβάνονται όσοι πωλούν άνθη, εξαιρούνται όσοι πωλούν και …φυτά!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ανθοπώλες της Μαγνησίας, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών είναι εκτός των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και εκτός των οικονομικών μέτρων στήριξης.
Όπως εξήγησε στη «Μαγνησία» Βολιώτης επαγγελματίας, το παράδοξο με τον κλάδο, είναι ότι οι επιχειρήσεις που πωλούν αποκλειστικά άνθη συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης, ενώ οι επιχειρήσεις που πωλούν και φυτά (όπως οι περισσότερες από τις 50 που δραστηριοποιούνται στο Βόλου και τη Ν. Ιωνία), είναι εκτός των μέτρων στήριξης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους υπαλλήλους που τους απασχολούν.
Ο επαγγελματίας, που διατηρεί επιχείρηση ανθών και φυτών στο Βόλο εδώ και 20 χρόνια, τόνισε ότι έκλεισε την επιχείρησή του, από την Τρίτη 17 Μαρτίου και χθες, που προσπάθησε να μπει στην πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση των 800 €, διαπίστωσε ότι ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας που έδωσε, επειδή περιλαμβάνει και πώληση φυτών εκτός των λουλουδιών, δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία και το κατάστημά του έπρεπε να είναι ανοιχτό!

Ο ίδιος είπε, ότι ανάλογη περίπτωση διάβασε ότι υπήρξε στη Ν. Σμύρνη όπου κατάστημα με ίδιο με τον δικό του ΚΑΔ ήταν ανοιχτό, η Αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη και τον πήγε να δικαστεί, διότι δεν γνώριζε ότι ισχύει για τον συγκεκριμένο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας.
Ο επαγγελματίας τονίζει ότι είναι καταστροφικό για την επιχείρησή του να μη λάβει το οικονομικό βοήθημα, για τον ίδιο και τους υπαλλήλους του, καθώς τα έσοδα είναι μηδενικά εδώ και 10 ημέρες, χάνει την πληρωμή του 60% του ενοικίου (το 40% χρηματοδοτείται από το κράτος) και επιπλέον έχει ενταχθεί στη ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων, που πρέπει να πληρωθεί ως τις 31 Μαρτίου, γιατί αλλιώς θα χαθεί.

Ο Βολιώτης ανθοπώλης, ζητά απεγνωσμένα να πληροφορηθεί τι συμβαίνει με το επάγγελμά του, στο υπουργείο που απευθύνθηκε, δεν βρήκε ανταπόκριση, γιατί οι υπηρεσίες δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας και δεν σηκώνουν τηλέφωνα, ενώ δεν κατάφερε να μιλήσει τηλεφωνικά ούτε με βουλευτή της κυβέρνησης στη Μαγνησία, καθώς τα γραφεία τους φαίνεται …να μη λειτουργούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.