Θανάσης Λιούπης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια»

Η κυβέρνηση προσπαθεί και με τα νέα μέτρα θα μειωθεί σημαντικά η επιβάρυνση

Υποφέρουν από την ακρίβεια οι πολίτες, επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούπης, με αφορμή και τα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών και επιχειρήσεων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Λιούπης τόνισε ότι η ακρίβεια που υπάρχει, έχει αυξήσει τον πληθωρισμό, «τρώει» το εισόδημα των πολιτών, ωστόσο η κυβέρνηση προσπαθεί πάρα πολύ να φρενάρει αυτή την κατάσταση. Μάλιστα, σχολίασε πως η λύση στις ξέφρενες τιμές που αλλάζουν ίσως και καθημερινά προς τα επάνω, είναι οι σαρωτικοί έλεγχοι, που ήδη διενεργεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ επεσήμανε πως μπήκαν πρόστιμα, τόσο υψηλά που κανείς δεν είχε φανταστεί.

«Οι έλεγχοι είναι θέμα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Άκουσα όμως τον Υπουργό ότι έχουν εξαπολύσει παντού κλιμάκια και κάνουν ελέγχους ιδίως στις μεγάλες επιχειρήσεις,  τα σουπερμάρκετ κτλ.  Πράγματι η λύση είναι έλεγχοι και τιμωρία όσων παρανομούν σε αυτό το θέμα γιατί οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια. Η ακρίβεια που υπάρχει,  η οποία έχει αυξήσει τον πληθωρισμό, «τρώει» το εισόδημά τους. Η κυβέρνηση προσπαθεί πάρα πολύ με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και το κόστος και η επιβάρυνση των πολιτών θα μειωθεί σημαντικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, προσθέτοντας ότι υπήρξαν πρόστιμα 300, 500 ακόμη και 600 χιλιάδων ευρώ που μπήκαν σε εταιρείες που αισχροκερδούσαν.

Το Αιμοδυναμικό σώζει ζωές

Θα σώζει ζωές το Αιμοδυναμικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με τον κ. Λιούπη, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας, ότι το ΚΕΣΥΠΕ ενέκρινε τη λειτουργία του εν λόγω Τμήματος για το Αχιλλοπούλειο.

Ο Βουλευτής σημείωσε πως ο εξοπλισμός για το Αιμοδυναμικό Τμήμα είχε παραληφθεί μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όμως το Τμήμα δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθώς οι Οργανισμοί του Νοσοκομείου δεν είχαν εγκριθεί. Η τελευταία εξέλιξη είναι πως το Κεντρικό Συμβούλιο των Υγειονομικών Περιφερειών ενέκρινε τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού και πλέον το Νοσοκομείο μπορεί να προκηρύξει θέση ειδικού επεμβατικού καρδιολόγου.

Μέχρι τότε, δηλαδή μέχρι να γίνουν οι προκηρύξεις των εξειδικευμένων γιατρών, ανέφερε ο κ. Λιούπης, είχε ζητηθεί απόσπαση συγκεκριμένου ειδικού επεμβατικού καρδιολόγου από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για έξι μήνες, ώστε μαζί με τους καρδιολόγους του Νοσοκομείου, που εξειδικεύονται, να μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Αιμοδυναμικό. Ο Υπουργός, σύμφωνα με τον Βουλευτή, μίλησε με τον αρμόδιο Διοικητή της εκεί Υ.ΠΕ και η απόσπαση αυτή δρομολογείται.

«Το Αιμοδυναμικό είναι αυτό που λέμε στεφανιογραφίες, στέντ, μπαλονάκι, καταστάσεις επείγουσες όπως έμφραγμα που χρειάζεται οι ασθενείς να μεταφερθούν με ασθενοφόρο σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα με ό,τι κίνδυνο συνεπάγεται. Όλα αυτά θα μπορούν να γίνουν στο Νοσοκομείο Βόλου. Το Αιμοδυναμικό είναι και για ανθρώπους που χρειάζεται να κάνουν στεφανιογραφία χωρίς να έχουν έμφραγμα. Είναι μια σημαντική εξέλιξη, σώζει ζωές, μειώνει την ταλαιπωρία των πολιτών, μειώνει το κόστος των πολιτών και φυσικά τον κίνδυνο για τη ζωή τους», εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούπης για τα οφέλη της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.