Δημ. Τσιμπανάκος: «Δεν θα δώσουμε σε Μητσοτάκη και Τσίπρα το σωσίβιο για να γίνουν πρωθυπουργοί»

Στηλίτευσε το γεγονός ότι διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία του φερόμενου θύματος στην υπόθεση Γεωργούλη

Την πολιτική επικαιρότητα συζήτησε σήμερα στο Ράδιο ΕΝΑ ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛ Δημήτρης Τσιμπανάκος με τον Δημήτρη Καρεκλίδη, με τον υποψήφιο Βουλευτή να τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει σωσίβιο για να γίνουν πρωθυπουργοί οι Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας. Παράλληλα, ο κ. Τσιμπανάκος αναφέρθηκε και στην υπόθεση Γεωργούλη ξεκαθαρίζοντας την άποψή του ότι δεν χαρακτηρίζονται τα κόμματα, από πράξεις κάποιου ανθρώπου, στηλίτευσε ωστόσο την διαρροή των προσωπικών στοιχείων του φερόμενου ως θύματος στην υπόθεση Γεωργούλη.

 

Μεμονωμένες περιπτώσεις στη Μαγνησία επιλέγουν να είναι με τον οχετό

Αρχικά, ο κ. Τσιμπανάκος σχολίασε την υπόθεση Γεωργούλη και τόνισε ότι η κοινωνία επιθυμεί όταν υπάρχουν θύματα κακοποίησης όποιας μορφής, όποιου φύλου να αισθάνονται να  μπορούν να  κοινοποιήσουν αυτά τα ζητήματα χωρίς φόβο και να μην αντιμετωπίζουν πρακτικές των επόμενων ημερών, όπως οι δηλώσεις του κ. Γεωργούλη που προσπάθησε να το κάνει πολιτικό λέγοντας ότι «έναν μήνα πριν τις εκλογές εγώ διευκολύνω γιατί υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα». Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τσιμπανάκο, είναι το χειρότερο παράδειγμα που πρέπει να δώσουμε.

«Εγώ δεν πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν τα κόμματα και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, επειδή κάποιος άνθρωπος ενδεχομένως έχει κάνει μία τέτοια πράξη. Δυστυχώς τις επόμενες ημέρες και εδώ στη Μαγνησία έχουμε δει, παρότι γνωρίζουμε και την ποιότητα των ανθρώπων που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που επιλέγουν να είναι και με τον οχετό μαζί. Δεν μπορεί να είσαι και με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με το μακελειό. Δεν γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά σχετικά με τα φαινόμενα που υπήρξαν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίαζαν το φερόμενο θύμα της υπόθεσης.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο να γνώριζαν στον ΣΥΡΙΖΑ και να απέκρυπταν το γεγονός, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛ, ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε πως η κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ  και ο πρόεδρός του σε αυτό το ζήτημα έχει να κάνει με τη δημοσιότητα του ονόματος του θύματος, δηλαδή ότι διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα.

«Κατά την άποψή μας νομίζουμε ότι όταν για ένα θύμα κοινοποιούνται τα στοιχεία του χωρίς τη θέλησή του, υπάρχει μία δεύτερη κακοποίηση. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα κόμματα έχει να κάνει με το γενικότερο περιβάλλον», επεσήμανε και σημείωσε πως δεν έχει διαψευστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν ήταν πίσω από αυτή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου θύματος.

« Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ  θέλησε να βάλει τα ζητήματα στο πλαίσιο που πρέπει γιατί το θέμα δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση κομμάτων, αλλά το πως προστατεύονται τα θύματα και δεν προστατεύονται μέσω διαρροών», τόνισε ο κ. Τσιμπανάκος και συμπλήρωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλές ασάφειες γύρω από το γεγονός της διαρροής των προσωπικών δεδομένων.

«Εμένα προσωπικά αυτό δεν με απασχολεί, δεν θεωρώ ότι πρέπει να στηλιτεύσω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ή εάν το ήξερε. Με νοιάζει ότι ένα νέο κορίτσι, που τυγχάνει να το γνωρίζω,  διαπομπεύτηκε δεύτερη φορά με τέτοιο τρόπο με ευθύνη, κατά την άποψή μου, του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

 

Δεν θα δώσουμε σωσίβιο σε Μητσοτάκη και Τσίπρα να γίνουν πρωθυπουργοί

Ταυτόχρονα ο κ. Τσιμπανάκος αναφέρθηκε και στο εμπόδιο, που μπορεί να γίνει αυτή η υπόθεση, σε μια πιθανή συνεργασία, όπως την έχει χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ βάζοντάς το πρόσημο της προοδευτικής διακυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς λέμε ότι έχουμε δει μια διακυβέρνηση της χώρας από τον κ. Τσίπρα με τους ΑΝΕΛ και έχουμε δει και τον κ. Μητσοτάκη την τελευταία 4ετια με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εκτιμούμε ότι αυτές οι δύο διακυβερνήσεις της χώρας θα αποδοκιμαστούν στις εκλογές κι εμείς δεν έχουμε καμία εξουσιοδότηση, τουλάχιστον προς στιγμής, να τους δώσουμε το σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα για να γίνουν πρωθυπουργοί της χώρας. Εμείς λέμε δώστε μας τη δύναμη, δώστε μας ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό για να μπορέσουμε αυτές τις προτεραιότητες που έχουμε, κοινωνική κατοικία, ιδιωτικό χρέος, ακρίβεια, να τις βάλουμε πάνω στο τραπέζι και να δούμε και τα πρόσωπα, ανάλογα με την δυναμική που έχουν δώσει οι πολίτες στα κόμματα».

Επεσήμανε πως αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση έκανε πολύ έγκαιρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε όμως ότι τα μέσα επικοινωνίας «του την έπεσαν» εκείνες τις ημέρες της δήλωσής του.

«Χαίρομαι που ο Νίκος Ανδρουλάκης το έκανε αυτό έγκαιρα. Το είχε κάνει, το έλεγε απλά τα μέσα του «την πέσανε» εκείνες τις ημέρες και νομίζω ότι ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι θα συνέβαινε εάν «μας την πέφτανε» όταν θα παίρναμε την τρίτη διερευνητική εντολή. Τώρα πια όλοι ξέρουν τι θέλουμε να κάνουμε και ουσιαστικά βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις ότι ο κανένας από τους δύο, σε ότι αφορά στην επόμενη ημέρα, αρχίζει και παίρνει πολύ μεγάλο έδαφος και είναι στο χέρι μας να πείσουμε γιατί να ψηφίσουν εμάς και όχι τα υπόλοιπα κόμματα», σημείωσε.

Επικοινωνιακή η διαχείριση ζητημάτων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι ουσιαστική

Στο μεταξύ, ο κ. Τσιμπανάκος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των συναντήσεων που έχει την προεκλογική αυτή περίοδο και ιδίως στην πρόσφατη συνάντησή του με τους Συλλόγους Λογιστών της Μαγνησίας, όπου συζητήθηκε το θέμα των ρυθμίσεων οφειλών, από τις οποίες πολλοί επιχειρηματίες τίθενται εκτός, λόγω των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί.

 

«Είναι ζητήματα που έχουν την ίδια πηγή του κακού, την επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι την ουσία. Τυγχάνει να είμαι και λογιστής και επιβεβαίωσα αυτά που ήδη γνώριζα από την καθημερινή πρακτική», σημείωσε ο κ. Τσιμπανάκος και εξήγησε ότι μόνο ως τίτλος υπάρχει αυτός των 72 δόσεων, γιατί δεν μπορεί να υπαχθεί κανείς.

«Οι σύλλογοι λογιστών είπαν ότι δεν μπαίνει κανένας, το 95% είναι εκτός, γιατί δεν υπολογίζονται τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο του κορωνοϊού και ουσιαστικά δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις. Βάλανε στην ατζέντα 72 δόσεις και δεν θα τις πάρει κανένας», τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ.

Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με τον ίδιο, και για το πρόγραμμα κατοικίας των νέων που προωθεί η Κυβέρνηση, καθώς υπάρχει η προϋπόθεση να έχει κάποιος ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ για να ενταχθεί σε αυτό.

«Πόσοι από τους νέους έως 39 ετών  έχουν αυτό το ετήσιο εισόδημα, που έχουν μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής απασχόληση ή δουλεύουν εποχιακά στον τουρισμό; Η απάντηση είναι κανένας. Αυτό θα έχει μηδαμινό αποτύπωμα», σχολίασε.

Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση που η αριστεία έχει μετατραπεί σε μια επικοινωνιακή διαχείριση των καταστάσεων και τόνισε πως το 2019 εκλέχθηκε λέγοντας στους συνταξιούχους ότι θα τους δώσει πίσω την προσωπική διαφορά που του πήρε ο νόμος Κατρούγκαλου. «Όταν εκλέχθηκε, έδωσε 200 ευρώ προεκλογικά σε όσους  δεν πήραν τα ψίχουλα της αύξησης,  που έδωσε μετά από τόσα χρόνια και τους λέει είμαι ο καλύτερος και πάει στο Υπουργικό συμβούλιο και πανηγυρίζει ως βασιλιάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπανάκος.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει

Το ζήτημα που έθεσε βέβαια ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας, είναι πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει και να κατανοήσει ο κόσμος, ότι το δίπολο που προσπαθούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν είναι αποτυχημένο.

«Πρέπει να μετατραπούμε σε κόμματα προγραμματικά και όχι σε κόμματα που διεκπεραιώνουν μικροσυμφέροντα όπως έκανε ο κ. Τσίπρας και κάνει ο κ. Μητσοτάκης», επεσήμανε.

Δεν υπάρχει ένα νέο σχολείο στον Βόλο τα τελευταία χρόνια

Ακόμη, ο κ. Τσιμπανάκος σχολίασε και το θέμα της σχολικής στέγης και την δήλωση του δημάρχου Βόλου κ. Αχ. Μπέου ότι το 60% των σχολικών κτηρίων θα πέσει με έναν μικροσεισμό.

«Κατά την προεκλογική αυτή περίοδο έχω μιλήσει με τους ανθρώπους και της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα ζητούμενα που έχουμε εδώ δεν είναι μόνο το προφανές,  ότι δεν υπάρχει ένα νέο σχολείο τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Νομίζω ότι και με αυτό που έχει γίνει στα Τέμπη, οφείλουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, αυτές που έχουν σχέση με τη σχολική στέγη, όχι να περιμένουν να πέσουν οι σοβάδες για να δούμε τι προβλήματα έχουν τα κτήρια, αλλά να κάνουν πραγματικά σε συνεχή χρόνο πραγματικούς ελέγχους και όχι επικοινωνιακούς όπως γίνονται την τελευταία εβδομάδα γιατί τώρα τα φώτα πέσανε εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο κόσμος μετά τα Τέμπη κατάλαβε ότι πρέπει να συζητήσουμε πιο σοβαρά την επόμενη ημέρα

Η προεκλογική αυτή περίοδος φέρνει κοντά στους πολίτες τους υποψηφίους Βουλευτές, όπως και τον κ. Τσιμπανάκο, ο οποίος μετέφερε τις σκέψεις και τις αγωνίες του κόσμου. «Ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά του, στην επιβίωσή του είτε έχει να κάνει με το κόστος ενέργειας,  είτε με τα βασικά αγαθά.  Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας. Νομίζω από τη στιγμή που έγινε αυτό στα Τέμπη και ο κόσμος έχει απεγκλωβιστεί από αυτόν τον εκβιασμό Μητσοτάκη ότι όλα κινούνται γύρω από την αυτοδυναμία, καταλαβαίνει ότι πρέπει να συζητήσουμε πιο σοβαρά πως θα πάμε στην επόμενη ημέρα», ανέφερε.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι αλλά και ο ίδιος εκθέτουν το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος για όλα τα ζητήματα, ενώ δίνεται και βάση λόγω του χαρακτήρα του νομού και στον αγροδιατροφικό τομέα και το πως το ΠΑΣΟΚ βλέπει τη σύνδεσή του με τον τουρισμό, το πως ένα κράτος πρέπει να καθοδηγεί τον αγρότη.

«Καλή η νέα ΚΑΠ, κακές οι συνθήκες όταν πια παίρνεις επιδοτήσεις λιγότερες, σε ότι αφορά στην επιστροφή πετρελαίου, με την τιμή να είναι διπλάσια πριν από πέντε χρόνια. Εμείς έχουμε προτάσεις, λέμε για τη σύνδεση των προϊόντων με τον τουρισμό και το πως αυτό θα οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο εισόδημα στον αγρότη, στην τυποποίηση, στην πιστοποίηση και οι τουρίστες να γίνουν οι πραγματικοί εκφραστές, που χρειάζεται ο χώρος του αγροδιατροφικού τομέα προς το εξωτερικό», εξήγησε.

Τέλος, ανέφερε πως στο πλαίσιο των επισκέψεων του Νίκου Ανδρουλάκη σε όλη την χώρα, θα υπάρξει και επίσκεψή του στον Βόλο, μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, προκειμένου να πετύχει στον στόχο της έδρας μετά από δέκα και πλέον χρόνια.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.