Β. Μπακαλιάνος: Αρνητικός για την ανέγερση του Δικαστικού στην Ύδρας- Δεν είναι σε περίοπτη θέση

Ευθεία βολή σε Μπέο: "Δεν θα δεχτώ καμία παρέμβαση"

Με την άποψη του νυν προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Στρατηγόπουλου συντάσσεται και ο γραμματέας του Συλλόγου και υποψήφιος για τη προεδρεία στις επερχόμενες εκλογές κ. Βασίλης Μπακαλιάνος αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο και το οικόπεδο που θα προκριθεί για να ανεγερθεί, επισημαίνοντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ότι το οικόπεδο στη Νεάπολη δεν φαίνεται πως είναι λειτουργικό αλλά ούτε σε περίοπτη θέση. Μάλιστα ο κ. Μπακαλιάνος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση του Αχ. Μπέου, που καλεί τους δικηγόρους να …αλλάξουν διοίκηση στις εκλογές τους, με τον υποψήφιο πρόεδρο να ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχτεί καμία παρέμβαση στα εσωτερικά του Συλλόγου.

 

Ο κ. Μπακαλιάνος μίλησε για την αμφισημία δηλώσεων και πράξεων του Αχ,. Μπέου στην υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καθώς από τη μια παρουσίαζε ότι υπάρχει οικόπεδο, από την άλλη όχι επισημαίνοντας πως  “αυτά είναι γελοία”.

Ο ίδιος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για ενδεχόμενη συνεργασία με τον Δήμαρχο της πόλης εάν εκλεγεί στη θέση του προέδρου λέγοντας πως “Φυσικά και προβληματίζομαι. Όταν υπάρχει μια διαδικασία με το ΣΔΙΤ και μπαίνουμε μαζί με το Δικαστικό Μέγαρο της  Λαμίας και δεν έχουμε ξεκινήσει καν γιατί δεν υπάρχει το οικόπεδο, πως να μπορέσεις να συνεργαστείς με όλη αυτή τη συμπεριφορά;”

Ο κ. Μπακαλιάνος αναφέρθηκε και στο οικόπεδο που συζητείται ότι είναι αυτό πλέον που προκρίνεται και βρίσκεται στην οδό Ύδρας στην Νεάπολη, τονίζοντας πως η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου θα είναι αυτή που θα  εκφράζει την άποψη του Συλλόγου ως προς την καταλληλότητα ή μη του εν λόγω οικοπέδου για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου…

Παρόλα αυτά ο ίδιος εξέφρασε την προσωπική του άποψη τονίζοντας πως “Προσωπικά πιστεύω ότι στην Νεάπολη δεν βλέπω ότι είναι κάτι περίοπτο και να είναι λειτουργικό εκεί ένα Δικαστικό Μέγαρο. Συντάσσομαι με την άποψη του κ.  Στρατηγόπουλου. Όταν δεν είναι λειτουργικό, όταν δεν υπάρχει κάτι περίοπτο, όταν δεν υπάρχει κάτι να εξασφαλίζονται οι δικηγόροι, να αφήνουν τα αυτοκίνητα, να υπάρχει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ζούμε τώρα”.

Δεν θα δεχτώ καμία παρέμβαση στα εσωτερικά του Συλλόγου

Σε ότι αφορά δε την πρόσφατη ανακοίνωση του Αχ. Μπέου πιου καλεί τοςυ δικηγόρους να αλλάξουν διοίκηση στις εκλογές του ο κ. Μπακαλιάνος τόνισε πως δεν θα δεχτεί ούτε ο ίδιος, ούτε ο Σύλλογος καμία παρέμβαση στα εσωτερικά τους. Επεσήμανε πως σε έχει συνομιλήσει ποτέ με τον Αχ. Μπέο και εξήγησε πως δεν χρειάζεται ο ίδιος τη στήριξη κανενός.

“Ο Δήμαρχος και κάθε δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε καμία εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι θέμα δικό μας και όχι δικό του.  Δεν θα δεχτεί καμία παρέμβαση ο Δικηγορικός Σύλλογος στα εσωτερικά του. Το μοναδικό που μπορεί που μπορεί να αποφασίζει για την εκλογή οποιουδήποτε προέδρου και οποιονδήποτε συμβούλων είναι μόνο το Σώμα των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου. Τώρα αν θέλει να εκφράζεται για τον οποιονδήποτε και οπουδήποτε το κάνει καθημερινά ή όποτε θέλει εκείνος. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχω συνομιλήσει. Ένας άνθρωπος που είμαι σε κόντρα από τότε που ξεκίνησε τη διαδικασία της δικηγορίας. Ήμουν αντίθετος στις απόψεις του, ήμουν αντίθετος και στα αθλητικά γιατί είμαι δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου. Γι’ αυτό δεν θα δεχτώ καμία παρέμβαση από κανέναν και για τίποτα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακαλιάνος και σχολίασε πως την πρώτη φορά που έθεσε υποψηφιότητα για τον Σύλλογο εκλέχθηκε με 50% και τη δεύτερη φορά με 66%.

“Δεν χρειάζομαι και δεν έχω την ανάγκη κανενός πολιτικού ή οποιαδήποτε κομματικής αρχής. Δεν με ενδιαφέρει για στήριξη. Τα ποσοστά αυτά δεν έχουν ανάγκη ή δεν έχω ανάγκη από κανέναν και για τίποτα”, τόνισε εμφατικά..

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.