Βασίλης Ηλιόπουλος: «Από 50 οικογένειες πέρυσι θα… φτάσουμε τις 80 φέτος που θα ενισχύσουμε με ξύλα»!

Αύξηση των αναγκών και για τρόφιμα, για τους ευάλωτους οικονομικά Βολιώτες

Για την παροχή ξυλείας σε ευάλωτους οικονομικά Βολιώτες μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως οι ανάγκες των συμπολιτών έχουν αυξηθεί δραματικά. Σημείωσε ότι πέρυσι, ενισχύθηκαν περίπου 50 οικογένειες με ξύλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ φέτος φαίνεται πως ο αριθμός αυτός θα φτάσει και τις 80 οικογένειες.
Όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον, από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση υπήρξε η ανάγκη συμπολιτών τόσο για τρόφιμα όσο και για ξύλα. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων αφουγκράστηκε την κοινωνία και από τότε βρίσκεται σε διαρκή δράση για την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε μία συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο πολλές φορές τα έγγραφα έδειχναν άλλα δεδομένα και η πραγματικότητα ήταν διαφορετική με ορισμένους να μην είχαν και τόση ανάγκη τα τρόφιμα και τα ξύλα. Τα τελευταία χρόνια όμως η Λέσχη λειτουργεί διαφορετικά, με ανθρώπους που γνωρίζουν τα μέλη της ότι έχουν ανάγκη, αλλά και με ανθρώπους που υποδεικνύονται από συμπολίτες, που ξέρουν τους εθελοντές της Λέσχης.

«Μέχρι στιγμής φέτος, έχουμε καλύψει
πάνω από 35-38 οικογένειες»

Σε ότι αφορά τον όγκο των οικογενειών που στηρίζονται από τη Λέσχη, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι πέρυσι η ΛΕΔ ενίσχυσε με ξύλα 45-50 οικογένειες. « Φέτος δυστυχώς κι από αυτό που φαίνεται καθημερινά υπάρχει μία αύξηση τουλάχιστον 50% των αναγκών . Μέχρι στιγμής έχουμε καλύψει πάνω από 35-38 οικογένειες και είναι αρχή του χειμώνα, υπολογίζουμε να στηρίξουμε 70-80 οικογένειες κατά τη διάρκειά του», τόνισε ο ίδιος.
Προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες που έχουν ανάγκη, οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων εργάζονται όλο τον χρόνο για να συλλέξουν ξυλεία.
«Δυστυχώς, το καλοκαίρι από φυσικές καταστροφές, από ξύλα και κλαδιά που πέφτουν, επειδή τα οχήματά μας είναι πυροσβεστικά δεν έχουν τη δυνατότητα, όταν υπάρχει ξυλεία να τη συγκεντρώσουν και συχνά τη χάνουμε. Πάντως ό, τι μπορούμε συγκεντρώνουμε ακόμη και συμπολίτες μας ενημερώνουν για κάποια δέντρα στις αυλές τους ή στα κτήματά τους ή και έξω από τα σπίτια τους που έχουν πέσει και μπορούμε, τα παίρνουμε», είπε ο κ. Ηλιόπουλος.
Επεσήμανε πως η ΛΕΔ έχει καλή συνεργασία και με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου, που της παρέχει ξύλα όποτε μπορεί, ενώ συνεργασία υπάρχει και με το Δασαρχείο Βόλου.

Τα έξοδα καλύπτονται
από εθελοντές και χορηγίες

«Τελευταία είχαμε κάνει μια συζήτηση και τους ενημερώσαμε για αρκετά δέντρα στην Γορίτσα, τα οποία λόγω αρρώστιας ή άλλων προβλημάτων έχουν ξεραθεί και θα πρέπει να φύγουν από το δάσος για να μην συνεχιστεί η ασθένεια και στα υπόλοιπα. Περιμένουμε αυτές τις ημέρες να τα σημαδέψουν και να μας δώσουν το πράσινο φως και να πάρουμε αφενός τα ξύλα για τον κόσμο κι αφετέρου να καθαρίσουμε το δάσος από τα άρρωστα δέντρα κι έτσι να αποκτήσουμε ακόμη μια μεγάλη ποσότητα. Μέχρι τον Μάρτη θα συνεχίσουμε να δίνουμε ξύλα όσο μπορούμε», είπε ο κ. Ηλιόπουλος.
Τέλος σημείωσε πως τα έξοδα που προκύπτουν από τις μεταφορές, από τις φθορές στα οχήματα, ακόμη και τα καύσιμα είναι έξοδα που καλύπτονται από τους εθελοντές αλλά και από δωρεές συμπολιτών, με κάποιους να είναι πάντα στο πλευρό της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.