Ζήτησαν από τον υφυπουργό να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στο Βόλο (video)

Θα συνεχιστεί ο διάλογος υποσχέθηκε ο κ. Πιτσιόρλας

Την δέσμευση ότι θα μεταφέρει τα όσα άκουσε από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών καθώς και το υπόμνημα που του παρέδωσαν τα μέλη που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να εκθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα που απασχολεί την πόλη και αφορά στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, κ. Πιτσιόρλας, που βρίσκεται στη πόλη για την ετήσια συνελευση του συνδέσμου βιομηχάνων που λαμβάνει χώρα στο συγκρότημα Τσαλαπατα. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, βρέθηκε έξω από το χώρο της εκδήλωσης, εξέφρασε την δυσσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μέσα στον ιστό της πόλης λειτουργεί το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και η καύση εναλλακτικών καυσίμων, που τα μέλη τα θεωρούν σκουπίδια, δεν είναι ασφαλής.

Όπως είπε ο κ. Στέλιος Λημνιός, αυτό δείχνουν οι μελέτες που έχουν δημοσιευτεί.”Ακόμη και η αρχή της πρόληψης θα ήταν αρκετή για να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα, όταν θα μπορούσε να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου και θα μπορούσε να λειτουργεί με μια ασφάλει που θα καθυσύχαζε τους πολίτες. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, είδαμε στην συζήτηση της επιτροπής της Βουλής και βγάλαμε το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συμφωνούν στο ότι είναι μια μνημονιακή υποχρέωση να δεχθεί να λειτουργούν σαν αποτεφρωτήρες οι τσιμεντοβιομηχανίες στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι με το οποίο διαφωνούμε. Έχουμε αναπτύξει ένα κίνημα το οποίο στηρίζεται σε επιστημονικές βάσεις, ενημερώνει τους Βολιώτες και έχει δίπλα του την μεγάλη, μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε και που μας δίνει την ώθηση για να είμαστε σήμερα εδώ και να ζητήσουμε άλλη μια φορά από εσάς αυτό να σταματήσει. Έχουμε συντάξει ένα ψηφισμα διαμαρτυρίας και θέλουμε να σας το δώσουμε, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε βάρος της υγείας των παιδιών μας από το εργοστάσιο η καύση σκουπιδιών, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για κυκλική οικονομία”.


Από τη μεριά του, ο υφυπουργός, κ. Πιτσιόρλα
ς, είπε πως “στην επιτροπή της Βουλής δόθηκαν εξηγήσεις, οι οποίες στηρίζονται και στην ευρωπαική νομοθεσία, κυρίως όμως υπήρξε η πρωτοβουλία να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρξει και το σύστημα, που και η επιτροπή το είχε ζητήσει, στις on line μετρήσεις να έχουν πρόσβαση όλοι. Εγώ θα μεταφέρω στο αρμόδιο υπουργείο το πρόβλημα σας και προφανώς η συζήτηση ανάμεσα στην επιροπή και στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί. Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Εσείς θα κάνετε τη δουλειά σας ως επιτροπή, η συζήτηση θα συνεχιστεί” με τον κ. Μάρκο Βαξεβανόπουλο να ζητά να σταματήσει άμεσα η καύση, μιας και αυτή τη στιγμή παράγονται διοξίνες και φουράνια, αναφέροντας πως ο κ. Φάμελλος αποφεύγει την συζήτηση και δεν έρχεται στο Βόλο να δώσει εξηγήσεις, παίζοντας ένα κρυφτούλι. “Εμείς θέλουμε ξεκάθαρα επιχειρήματα από το υπουργείο, έχουμε στείλει ένα έγγραφο 15 Ιανουαρίου και δεν έχει απαντηθεί” είπε ο κ. Βαξεβανόπουλος.

Νωρίτερα, δεκάδες ήταν οι Βολιώτες που συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο στα ΚΤΕΛ, ενώνοντας τις φωνές τους για να διαμαρτυρηθούν στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, κ. Πιτσιόρλα για την καύση σκουπιδιών στο Βόλο.

Στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιορλα τα αιτήματα της Επιτροπής Πολιτών ενάντια στην καύση rdf

Gepostet von magnesianews.gr am Samstag, 23. Juni 2018

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.