Δεν υπάρχει πιο ιδανική στιγμή από το «τώρα»

Πάντα κάτι περιμένουμε. Κάνουμε όνειρα. Καταστρώνουμε σχέδια. Γι αυτό τρως τα νιάτα σου να διαβάζεις και να σπουδάζεις, προσπαθώντας να σταθείς άξιος στα πόδια σου. Γι αυτό δουλεύεις ώρες ατελείωτες, προσπαθώντας να πετύχεις το όνειρο που είχες από μικρό παιδάκι. Και πόσο όμορφο είναι αυτό. Και ακόμη περισσότερο όταν έχεις καταλάβει πλήρως το νόημα της ζωής και δεν ζεις για να δουλεύεις, αλλά η δουλειά σε βοηθά να ζεις καλύτερα.

Θα μου πεις, δεν ζεις και πολύ το τώρα. Σε κατανοώ πλήρως. Ο χρόνος ελάχιστος, οι συνθήκες δύσκολες, τα οικονομικά σφιγμένα και εσύ να προσπαθείς να βρεις λύσεις σε όλα. Και κάπου εκεί ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ξεχνάς τι πάει να πει να ζεις το σήμερα. Το τώρα. Κάπου το έχουμε χάσει, δε νομίζεις; Τι νόημα έχει να προσπαθούμε και να δουλεύουμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, όταν το παρόν μας είναι άνοστο; Γιατί να περιμένουμε το Σαββατοκύριακο για να βγούμε έξω; Γιατί να περιμένουμε να έρθει καλοκαίρι για να κάνουμε διακοπές ; Γιατί να μεταθέτουμε το ραντεβού εκείνο με τους φίλους από αύριο σε αύριο; Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο αν είναι ερωτευμένος κάποιος, αυτόματα ζει και στιγμές ευτυχίας; Γιατί θεωρούμε ως καταξίωση το να πάρει κάποιος προαγωγή; Πολλά από αυτά μπορούν να έρθουν, άλλα όχι. Τι σε πειράζει, όσο περιμένεις να σε επισκεφτούν, παράλληλα να ζεις και το σήμερα; Να σου δώσω ένα παράδειγμα;

Θέλεις να κοιμηθείς μια ώρα παραπάνω; Κάντο. Μη ξυπνήσεις από τα άγρια χαράματα. Ξύπνα με το πάσο σου, απόλαυσε τον καφέ σου, βγες στο μπαλκόνι και θαύμασε ότι όμορφο παρατηρείς γύρω σου. Απόλαυσε ένα ωραίο φαγητό σε κάποιο εστιατόριο που άκουσες ότι κάνει γαστρονομικά θαύματα. Βάλε στο τέρμα το ράδιο όταν ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι. Άφησε τον εαυτό σου να αναπνεύσει, επέτρεψε στο μυαλό σου να αδειάσει, κάνε κάτι για σένα βρε αδελφέ, κάτι που να σε ευχαριστεί πραγματικά, που δεν θα σε πιέζει. Μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις πόσο υπέροχο είναι και πόση δύναμη μπορεί να σου δώσει λίγος χρόνος για σένα, που θα σου δώσει δύναμη για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις καλύτερα στην καθημερινότητα. Άρχισε να σκορπάς χαμόγελα, βρες άλλο δρόμο για να πας στη δουλειά, γεύσου, γέλα, άκου. Δες μια ωραία ταινία.

Μη περιμένεις πάλι εκείνο το Σάββατο να τα κάνεις όλα. Πάρε μια αγκαλιά και δώσε ένα τεράστιο φιλί στα αγαπημένα σου πρόσωπα, δείξε πόσο πολύ τους αγαπάς και τους εκτιμάς. Μην περιμένεις να έχουν τη γιορτή τους ή να τους βρει κάτι άσχημο. Κάντο έτσι, χωρίς λόγο, ξαφνικά. Τα προβλήματα δεν τελειώνουν, ούτε οι υποχρεώσεις. Το πρόγραμμα σου μπορεί να είναι ασφυκτικά γεμάτο. Μη μου πεις όμως ότι δεν μπορείς να βρεις ελάχιστο χρόνο για να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να ασχοληθείς με κάτι που σ’ αρέσει, έστω και να μην κάνεις απολύτως τίποτα, αγαπημένε μου. Μακάβριο, αλλά με αυτά που βλέπουμε γύρω μας τον τελευταίο καιρό, σήμερα είμαστε εδώ, αύριο όμως; Αφού μπορούμε, ας μην αναβάλουμε όσα θέλουμε να κάνουμε. Ας τα κάνουμε σήμερα κιόλας. Αυτή τη στιγμή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.